Ebaküdooniad on maitsvad ning kasulikud viljad (loe ebaküdooniast täpsemalt siit), kuid kahjuks on nende puhastamine/hakkimine tüütu tegevus, mis sageli toapõrandatäie laialiläinud seemnetega ja valusate näppudega lõpeb.
Siin aga üks pisike nipp:
Tavalise sektoriteks lõikamise ja seemnekoja väljalõikamise asemel tasub viljaliha hoopis seemnekoja ümbert ära lõikuda. Umbes nii, nagu sööks õuna- südamik jääb alles. Sedasi ei pääse seemned ebaküdooniatest välja ja viljad saavad palju kiiremini hakitud.
Ebaküdoonia viljaliha kasuta näiteks nendes retseptides:
Mina hakin friikartulite tegemiseks mõeldud tegijaga. Teeb ilusad viilud. Sõelaga sõelun seemned välja ja ongi valmis! Suhkur peale ja kui on sulanud, siis purki.
Eda
posted on 18.09.2020 11:06
Hakitud tükkidele või viiludele mesi peale.Sügisel-talvel siirup tee sisse -tervislik ja hea