Kuidas fileerida apelsini?

Apelsin on maitsev ja mahlane puuvili, mida on hea niisama süüa, salatitele lisada ja praadide-magustoitude komponendina serveerida. Kui peaaegu alati tuleb roa valmistamiseks eemaldada apelsini koor ja mõrkjas valge osa, sobib osadesse retseptidesse paremini, kui on eemaldatud ka apelsini membraanid. Membraanide eemaldamine ehk apelsinide fileerimine on iseenesest väga lihtne, vaja on vaid teada paari nippi!

Vajad:

teravat nuga, lõikelauda, kaussi

Tee nii:

1. Aseta lauale lõikelaud, sellele apelsin ning lõika mõlemad apelsini otsad ära (nii, et viljaliha paistaks)
2. Aseta apelsin ühe otsa peale seisma ja lõika ära kõik küljed – nii, et eemaldad koore koos selle all oleva valge osaga ja selle alla jääva membraaniga. Veidi viljaliha läheb küll raisku, aga ära selle pärast muretse 

3. Kui kõik küljed on ära lõigatud, vaata apelsin hoolega üle ning eemalda kõik kohad, kus veel membraani näha on
4. Võta apelsin oma käe peale ning lõika iga sektor külgmembraanide seest välja. Selleks lõika esmalt ühelt poolt membraani kõrvalt ja siis teiselt poolt. Tee lõikeid kindlasti kausi kohal, siis ei lähe tilkuv mahl raisku!
5. Viimaseks pigista kätte jäänud "apelsinikarkassist" kõik mahl kaussi
6. Valmis!

Fotod: Kaare Sova

Kasuta apelsinifileesid näiteks nendes retseptides:

Artiklit toetab Victorinox:

Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 03.09.2016 09:15 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid