Mida suurem sidrun, seda rohkem mahla. Loogiline, eks! Aga mitu sidrunit poest tooma peaks, kui retseptis on kirjas 5 sl värskelt pressitud sidrunimahla?
Siin on väike spikker, et kõik sidruni-, laimi- ja apelsinimahla sisaldavad retseptid hästi õnnestuksid! Ja et ikka meeles püsiks, siis üks supilusikatäis ehk 1 sl = 15 ml!
1 keskmine LAIM (80 g) - 2 sl mahla
1 väike SIDRUN (110 g) - 3 sl mahla
1 keskmine SIDRUN (140 g) - 4 sl mahla
1 suur SIDRUN (170 g) - 5 sl mahla
1 keskmine APELSIN (300 g) - 8 sl mahla
Hea teada!
Toasoojast tsitruselisest on kergem mahla välja pressida!
Enne sidrunist (vm tsitruselisest) mahla pressimist suru see peopesaga vastu lõikelauda ja rulli edasi-tagasi kuni vili muutub pehmemaks. See paneb mahlad “jooksma”!
Mahla pressimiseks lõika sidrun keskelt pooleks ristipidi, mitte pikkupidi!
Tsitruselistest saab edukalt mahla pressida ilma igasuguste abivahenditeta, lihtsalt sõrmede vahel pigistades.
Seemnete ja viljaliha püüdmiseks kasuta sõela. Suru sõelale jäänud viljalihast lusikaseljaga viimasedki mahlatilgad välja.