Lennureis kui tipprestoranis: Finnair toob pardale suvised trenditoidud

Finnair pakub alates juunist Aasia pikamaalendude äriklassis uut suvistest maitsetest pakatavat menüüd, mille taga on Rootsi tippkokk Tommy Myllymäki ja Jaapani tippkokk Rika Maezawa.

Rootsi ja Soome juurtega Tommy Myllymäki on valitud Rootsis aasta kokaks ning ta on viie Stockholmis asuva restorani loovjuht. Lisaks on Myllymäki esindanud Rootsit edukalt mainekal kokandusvõistlusel Bocuse d’Or. Finnairi Singapuri lennuliini kaheksanda hooaja täitumise puhul tasub äriklassi reisijatel Singapurist Helsingisse lennates kindlasti proovida tema imelist lõhe tartar'i.

Myllymäki toidufilosoofias on keskne roll naturaalsetel maitsetel. Seetõttu koosneb ka uus menüü värsketest, puhastest ja hooajalistest maitsetest, mis toovad suvehõngu pilvede peale.

Finnairi signatuurmenüü partnerluste programmi Jaapani tippkokk Rika Maezawa avas oma esimese restorani Tokios 2003. aastal pärast koolituse saamist mitmetes tuntud Jaapani restoranides.

2019. aasta suvehooajal leiab äriklassis Osakast Helsingisse lennates eelroogade valikust Maezawa versiooni Jaapani traditsioonilisest bento kastist. Maezawa koostatud signatuurmenüüd saavad proovida ka kõik need, kes lendavad Tokyo Narita lennujaamast Helsingisse.

Maezawa toidufilosoofias on keskne roll köögiviljadel ja hooajalistel Jaapani kodustel maitsetel. Inspireerituna nii Jaapani ajaloost kui välismaistest mõjutustest, loob Maezawa tänapäevaseid, ent nostalgiahõngulisi köögiviljarohkeid eineid, mis lähevad kaugemale Jaapani köögi tavapärastest piiridest.

Finnairi tippkokkade signatuurmenüü uueneb kolm korda aastas ja värskeid suviseid maitseid saab testida Singapuri ning Osaka lennuliinidel juunist kuni septembri alguseni.

Finnair alustas oma signatuurmenüü partnerluste programmi 2013. aastal ja on teinud läbi aastate koostööd paljude tunnustatud kokkadega, kes on loonud Finnairi äriklassi jaoks oma eristuva käekirjaga menüüd.

Tutvu Tommy Myllymäki koostatud uue Finnairi suvemenüüga:

EELROAD

  • Rilette sealihast ja tilli-mousse’ist
  • Fooliumis küpsetatud lõhe, praetud valge kala ja Soome järvest püütud suitsutatud ahvena mousse

PEAROAD

  • Suitsutatud vikerforell valge veini kastmes koos värske kartuliga
  • Aeglaselt küpsetatud veisekael Madeira kastmes kukeseenerisotoga
  • Värske kreveti- või härkisesalat

MAGUSTOIDUD

  • Soome orgaaniline JYMY jäätis
  • Valge šokolaadi tort mustikatega
  • Värsked puuviljad

 

Fotod:

  • Finnairi äriklassis Singapurist Helsingisse lennates tasub proovida Rootsi tippkoka Tommy Myllymäki lõhe tartar'i (paremal). 
  • Suvehooajal leiab Finnairi äriklassis Osakast Helsingisse lennates eelroogade valikust Jaapani tippkoka Rika Maezawa bento kasti (avafoto).
Pressiteade
postitatud 27.06.2019 20:51 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid