Eesti Vabariigi Presidendi vastuvõtu menüü 2011

2011. a. presidendi vastuvõtu eel valis Presidendi Kantselei peakokk Inga Paenurm välja seitse peakokka Eesti kuulsamatest restoranidest, kes pakkusid välja 5-7 ideed, mida presidendi külalistele valmistada. 

Kokku valmistati 10800 suupistet. 

Angelica Udeküll (Santa Maria maitseinsener) 

  • Astelpaju-porgandikreemiga krõbe pähklikorvike
  • Kilu ja musta leiva trühvlid
  • Paradiisiõun kanamaksa ja karameliseeritud sarapuu pähklitega
  • Ürdine parditatar ploomivürtsmoosiga

Dimitri Haljukov (Carmen Catering)

  • Peedimousee linnase koogil
  • Krõbe küüliku rilette marineeritud pirni ja redisega.
  • Õuntega suitsutatud angerjas, kadakajuustu-peedi tasku ja kalamari

Andres Rahula (restoran Senso)

  • Krõbe kitsejuustupallike murakamoosi ja meega röstitud sarapuupähklitega
  • Külmsuitsu seafilee mädarõika tar-tar, aeglaselt küpsetatud tomati configa

Inga Paenurm (presidendi kantselei)

  • Aedviljasalat suitsuräime heeringa marja ja peedivahuga
  • Hõrk hernepüreesupp suitsusealiha ja mustajuure tsipsiga
  • Kreemjas leiva-pohlasupp vahuse hapukoorega

Rudolf Visnapuu (restoran Korsaar)

Sergei Trunov (restoran Balthasar)

  • Vinnutatud põdraliha suitsupeedi ja kitsejuustukreemiga
  • Õrnvürtsikas tomatisalsa basiiliku-pesto ja mozzarellajuustuga
  • Kihiline suitsulõhe minisalat keedupeedi ja vutimunaga
  • Karaskil serveeritud kuumsuitsu tursa kreem siia marjaga

Indrek Kivisalu (Food Studio)

  • Ürdine metsaseenesalat karaskil
  • Õrnsoola siiafilee ja kuumsuitsu forelli vahu suupiste

Lisaks 2000 Vello Koosma ja 1000 Kõlleste kommimeistrite kommi

Loe veel:

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 24.02.2011 18:50 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Pille
postitatud 11.02.2016 19:07

Ja siin valik 2011. a. serveeritud suupistete retsepte Terevisiooni lehelt: Röstitud mustal leival heeringa-hapukoore tarrend sibula-kartulikreemiga 10-le: 3 viilu musta leiba Peterselli või tilli kaunistuseks Vormi abil lõika mustast livast ümmargused „seibid“. Rösti need ahjus 180 C juures 3-4 minutit, võis pannil kahelt poolt. Röstitud leiva peale tõsta sibula-kartulikreemi ja sinna peale heeringa-hapukoore tarrend. Kaunista värske ürdioksaga. Heeringa-hapukoore tarrend: 50g kergelt suitsetatud heeringat 30g 20%-list hapukoort 10g maitsestamata jogurtit 2g peeneks hakitud värsket tilli 5g zelatiini Soola, musta pipart maitse järgi Haki heeringas peeneks, lisa juurde hapukoor, maitsestamata jogurt ja peeneks hakitud till. Maitsesta soola ja musta pipraga. Leota zelatiin vees ning vesivannil sulata, jahuta veidi ning lisa heeringa-hapukoore segule. Kalla vormidesse ning tõsta külmikusse tarrenduma 4-ks tunniks. Sibula-kartulikreem: 60g sibulat 100g vahukoort 40g kartulit 1küüs küüslauku 2tk väikest oksa tüümianit 15g võid Soola maitse järgi Haki sibul ja küüslauk peeneks, kartulist lõika u. 1 cm suurused tükid. Võiga prae sibul ja küüslauk 3-4 minutit, lisa vahukoor ja tüümianioksad. Kui vahukoor on keema läinud, lisa kartul. Vaiksel tulel keeda köögiviljad pehmeks. Tõsta tüümianioksad välja ning püreeri mass. Lisa maitseks soola ja lõpus ka natukene võid. Pardifilee-puuviljasalat mustajuure-tsipsiga Pardifilee: Porgand 1 suurem Sibul 1 suurem Pardifilee 200gr Pipar Sool Loorber 1 leht Küüslauk 1 suurem Puuviljasalat: Õun 100 g Avokaado 100 g Hapukoor 100 g Karri 1 g Petersell 1 g Mustajuure-tsips: õli 500 ml mustjuur 1 juur sool Pane pardifilee koos juurikate ja ürtidega vette keema, keeda pehmeks ja jahuta, tükelda väikesteks kuubikuteks, sega hapukoore ja karriga, peeneks lõigatud peterselliga ja maitsesta soola-pipraga. NB! Lusikal. Singirullisuupiste: Sibulamoos: Punane sibul 200gr Tähtaniis 1 tk suhkur 100gr Punane vein 100ml Singirullitäidis: Viilutatud sink 15 viilu Juust 100 g Majonees 3 spl Küüslauk 2 g Petersell Paprika 10 g Saiakrutoon: Pikk sai 15 viilu sool pipar oliiviõli Sibul tükeldada peenteks kuubikuteks, pane potti,lisa tähtaniis, suhkur, punane vein ja keeda madalal temperatuuril 30 min, jahuta. Juust riivida, lisada majonees ja peeneks tükeldatud küüslauk, petersell, paprika, sega ja keera viilutatud singiga rulli. Pikast saiast lõigata õhukesed viilud, maitsestada soola ja pipraga, oliiviõliga ja küpsetada ahjus kuldpruuniks. Serveerime.