Aasta kokaraamat 2018 keskendub suppidele

Täna kuulutati toidumessil Tallinn FoodFest 2018 välja Aasta kokaraamat 2018. Aasta kokaraamatu tiitli võitis Kristina Eferti "Supp. Külm. Soe. Soolane. Magus" (kirjastus Varrak).

Žüriisse kuulusid Eesti Kirjastuse Liidu, Eesti Peakokkade Ühenduse, Profexpo OÜ ja erialaajakirjanduse esindajad. Žürii liikme kokk Lauri Tomingase sõnul oli võitnud raamat lihtsa ja loogilise ülesehitusega, kergesti jälgitavate ja teostatavate retseptidega ning mugava formaadiga.

Aasta tõlke-kokaraamatuks tunnistati staarkokk Jamie Oliveri "5 koostiosa. Kiired ja lihtsad road" (tõlkija Tiiu Marie Kraut, kirjastus Pegasus).

Toidumess FoodFest 2018 kestab Eesti Näituste Messikeskuses 25.-27.oktoobrini, tuues kokku Eesti toiduainetööstuse, toitlustuse, hotellinduse, müüjate ja vahendajate ning paljude sidusalade esindajad ning toiduprofid lähinaabrite juurest. Kaks esimest messipäeva on üritus avatud vaid valdkonna erialakülastajatele. Laupäeval, 27. oktoobril on messile oodatud toidusõbrad, heast toidust ning toiduvalmistamise uuematest trendidest ning võtetest huvitujad.

Messil osalevad lisaks Eesti ettevõtetele ka Läti, Leedu, Soome, Taani, Poola, Rootsi, Itaalia ja Hollandi firmad. Järjekorras 26. korda toimuval toidumessil osaleb ligi 200 ettevõtet ja väljapanekuga tutvuma oodatakse enam kui 8500 külastajat.

Profexpo OÜ on toidumesside korraldaja aastast 1993.

Pressiteade
postitatud 25.10.2018 20:15 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid