Toorjuustu ja munade vahustamine või hoogne segamine tekitavad liigselt õhumulle, mis küpsemise käigus kooki kergitavad ning mõranemist põhjustavad. Kasuta toasooje koostisaineid ning sega vaid nii kaua, kuni toorjuustusegu on ühtlane.
Juustukoogi küpsetamine tuleb lõpetada, kui see keskelt veel võdiseb (justkui oleks toores!), sest kook järelküpseb vormis edasi. “Las olla igaks juhuks natuke veel!” on tegelikult täpselt õige aeg koogi ahjust välja võtmiseks! :)
Lülita ahi välja, jäta uks lahti ja lase koogil ahjus umbes tund aega jahtuda. Seejärel jahuta edasi toatemperatuuril.
Juustukook tõmbab jahtudes kergelt kokku. Kui koogi ääred on küpsemise käigus vormi külge kinni jäänud takistab see ühtlast kokkutõmbumist ja koogi pind võib rebeneda. Määri alati vorm hästi hoolikalt või vooderda see korralikult küpsetuspaberiga. Tee pärast küpsetamist ettevaatlikult noaga tiir ümber koogi, et eraldada ääred vormi küljest.
Ole koogi vormist eemaldamisel, tordialusele tõstmisel või transportimisel ettevaatlik! Juustukook on õrn ning võib kergesti puruneda.
Paljud kogenud küpsetajad ütlevad, et täiusliku juustukoogi saladus seisneb vesivannil küpsetamises. Isegi kui retsept seda ette ei näe!
Vesivannil küpseb juustukook ühtlasemalt ning niiskus takistab koogi kuivamist ja mõranemist.
Tõsta koogivorm suurde kõrgete äärtega kuumakindlasse vormi, täida vorm umbes poole ulatuses keeva veega ning küpseta vastavalt retseptile.