1930ndad: Jõulumenüü aastast 1935

Oleme Nami-Namisse kogunud hulgaliselt toredaid näidismenüüsid vanadest ajakirjadest ja kokaraamatutest.

Siin on detsembrikuu söögisedel ajakirja Taluperenaine 1935. aasta detsembrinumbrist.

Jõululaupäev

Õhtuks:

Ahjus küpsetatud seaküljeliha õunte ja pruunide kartulitega. Verivorstid palukakeedisega. Tee küpsiste ja jõulusaiaga ("Talup." 1935)

I Jõulupüha

Hommikuks:

Sült mädarõikakastmega, marineeritud silgud, või maksapasteet või -vorst. Kohv, jõulusai, peenleib.

Lõunaks:

Külm seaküpsis, keedetud kartulid sooja kastme ja kapsastega, õunamarmelad salatiks.  Tarrend või kompott. 

Õhtuks:

Sültvorst, peedisalat, lihasalat, verivorstid, või, juust. Tee küpsiste ja jõulusaiaga. 

II Jõulupüha

Hommikuks:

Kartulisalat, marineeritud silgud, sült, peedisalat, mädarõikakaste. Peenleib, või, jõulusai, kohv. 

Lõunaks:

Ahjus küpsetatud seaküljeliha, hernepuder, hapukapsa-toorsalat, pruunid kartulid. Pudelikompott: õunad, pirnid. 

Õhtuks:

Seenesalat kartulitega, sültvorst, maksapasteet. Tee, peenleib, või, jõulusai. 

III Jõulupüha  

Hommikuks:

Keedetud kartulid, sült, peedisalat. Peenleib, või, jõulusai, kohv. 

Lõunaks:

Verivorstid, palukasalat, sealiha pruunide kartulitega. Kakao küpsiste ja saiaga.   

Õhtuks:

Kaalikavorm (rets. 1), sealihalõiked, maksapasteet, juust, või, peenleib. Tee. 

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 14.12.2020 09:38 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid