Sültvorst

Retsept aastast 1935.

Kogus
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

pool noore sea pead

põlvetükk

seasüda

tükk kintsu

vett

soola

vürtse

Valmistamine

Liha keedetakse väheses soolases vees vürtsidega pehmeks. Lõigatakse siis suuremateks ilusateks vürfliteks, segatakse hulka soola, peenpipart, riivitud muskaatpähklit ja riivitud sibulat. Täidetakse lihasegu siis sea-umbsoolde, makku või puhastatud põide (põis tuleb pikuti pooleks lõigata ja mõlemad pooled niiviisi kokku õmmelda, et jääksid nagu 2 soolt), otsad seotakse kinni ning vorsti keedetakse lihakeetmise leemes 10 minutit, mille järele kuumutatakse veel pliidiveerel 2 tundi.

Ööks kerge vajutise alla panna. 

Siis riputatakse õhurikkasse kohta. Lauale andes lõigatakse viiludeks ja süüakse äädikaga või mädarõikakastmega. 

Retsept ilmus ajakirjas Taluperenaine (12/1935)

LISA KOMMENTAAR