Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtu menüü 2020

24. veebruaril 2020 toimus presidendi vastuvõtt Viljandis. Viljandis toimetasid Presidendi Kantselei peakoka Taigo Lepiku käe all Dmitri Haljukov, Heidi PinnakEmmanuel Wille, Kertu Lukas, Piret Pusse, Kaido Metsa, Vladislav Djatšuk, Artur Kazaritzki, Cätlyn Priks, Pavel Gurjanov, Matthias Diether, Ivan Derizemlja, Jevgeni Ševtšuk, Anneli Viik. Pealinnast Viljandisse sõitnud külaliste peorongis pakkus head ja paremat Urpo Reinthal

EV 102. aastapäeva piduliku vastuvõtu menüü on järgmine:

Taigo Lepik, EV Presidendi kantselei

  • Abja jänes / porgand /puravik
  • Härjanurme karpkala / keegelkõrvits / Pajumäe keefir
  • Viljandi Renderi lihaveise süda / Kongo kartul / karulauk / luuüdi

Emmanuel Wille, Olde Hansa

Ivan Derizemlja, restoran CRU

  • Suitsukala / sidruni-mädarõikaemulsioon / roheline redis
  • Kartuli mille-feuille / trühvlikreem
  • Tartlett / kreemised metsaseened / krõbisev maapirn / valge lumi

Dmitri Haljukov

  • Puravikumakroon / marineeritud hanemaks
  • Eesti vuti sült / estragoniherned
  • Hiiumaa räim / küpsetatud paprika / munakreem
  • Kollane peet / kitsejuustu-merevaik 

Jevgeni Ševtšuk, Carmen Catering

  • Peipsi lutsu grillitud maks / peedi-aniisileeme glasuur / hapu õun / marineeritud tillivars
  • Tartlett / Võrtsjärve suitsuangerjas / marineeritud juurseller / grillitud hapukurk / kuivatatud munakollane
  • Rohumaaveise kadakane soolaliha / Saaremaa suitsujuust / riivitud mädarõigas / Carmen pagari must leib
  • Rohelise kardemoniga marineeritud Paluka talu kõrvits / pähklikreem / karamellistatud granola (veganlik)

Pavel Gurjanov

  • Pähkla forellist suitsutatud kreem / forellimari / must vahvlikoonus
  • Saaremaa hirve rostbiif / fermenteeritud küüslaugu kreem / Andre talujuust
  • Kalamatsi kitsejuustu-ricotta / ürdipesto / meremari

Vladislav Djatšuk

  • Õrnsoolaforell / krõbe sealihaõhik / forellimari / tillikreem
  • Mooritud lambakeele tartar / sinepikreem / koriandriseemnetega must leib
  • Kalamatsi kitsejuust / peedi-sellerimarmelaad / must sõstar
  • Kartulikrõps / porru-puravikuvaht / estragonipärlid

Artur Kazaritzki 

  • Küpsetatud peet / must sõstar / marineeritud leedrimarjad / lehttainas
  • Lõhetartar / röstitud briošš
  • Kanamaksavaht / marineeritud kukeseen / taliõun / rukkileib 

Matthias Diether, 180 Degrees Restaurant 

  • Soolatud hiidlest / tapiokk / estragon
  • Peedimakroon / fetajuust
  • Kataifi-tainas kähar kapsas / kartul

Kaido Metsa

  • Saara küla mooritud mahesiga / tatrakrõbusk / "ninast sabani" verikäkk / mädarõikakreem / pohlamoos
  • Äntu farmi mahekana / must leib / Lõuna-Eesti metsaseentest hake / hapendatud köögiviljad / männiokkageel

Cätlin Priks 

  • Kartulipall / vürtsikilu / murulaugu-munakreem / kõrvitsageel
  • Rebitud veisepõsk / seemneleib / röstsibulakreem / hapukapsas

Heidi Pinnak 

  • Heeringa-lambaliha vorschmack / rukkileib 
  • Pärlkana-ballotine / verikäkk

Piret Pusse, restoran Noot, Pärnu

  • Suitsutatud peedi tartar / seemnekrõps / trühvlimajonees / krõbe kappar
  • Kadakasuitsu pardifilee / apelsinitšatni / basiilikukukkel / Eesti juustu krõps
  • Silmutrühvel / porgand / must leib

LOE VEEL: Pärnakas pakub presidendi vastuvõtul eriti eestilikke suupisteid (Pärnu Postimees, 22.2.2020)

Anneli Viik, Anneli Viiki Šokolaadipood

  • Tume pohlatrühvel
  • Tume mustikatrühvel
  • Hansa ja rukkilinnasega tume trühvel
  • Mustasõstra-martsipanikompvek

Kertu Lukas, Suhkruingel kondiiter

  • Mustika-vanillikreemiga miniekleer
  • Sõstra-sefiiritartlett
  • Muraka-vaarika-beseetartlett

Juua pakuti muuhulgas Jaanihanso vahuveini:

 

Loe veel:

Fotod: Margus Johanson/Presidendi Kantselei

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 24.02.2020 17:17 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Pille
postitatud 28.02.2020 09:46

Loodan siia peagi lisada ka mõned retseptid :)