Täna tähistavad põhjanaabrid Soome Vabariigi 102. aastapäeva. Mida pakuvad president Sali Niinistö ja proua Jenni Haukio külalistele?
Soome presidendi kodulehel rõhutatakse, et 2019. aasta presidendi iseseisvuspäeva vastuvõtul on esikohal kodumaisus ja keskkonnasõbralikkus. Kasutatakse Soomes mahedalt kasvatatud aedvilju ja teravilja, traditsioonilisel moel valmistatud ulukiliha ja kala, presidendi suveresidentsi (Kultaranta) põõsasmustikaid ja muid kodumaiseid marju. Ka joogivalikus on arvestatud keskkonnasõbralikkusega - traditsiooniline bool valmistatakse vaid mahetoorainest, veinid on vegan- ja mahemärgistusega, õlu on valmistatud leivatööstuse jääkidest. Õunamahl on pressitud Kultaranna õuntest, kohv on õiglase kaubanduse oma ja tee samuti.
Catering kasutab taaskasutatavaid pakendeid, klaaspudelid viiakse pärast klaasikunstnikele taaskasutamiseks ja minimeeritakse toidujääkide tekkimist.
Pidulikku vastuvõttu aitavad läbi viia Perhon Liiketalousopisto kutsekooli 32 koka- ja teenindusõpilast, ka osad road valmivad kutsekoolide õpilasköökides.