Tort isamaale 2019

Nami-Namil on rõõm ja au välja kuulutada välja järjekordne isamaaliste tortide võistlus: "Tort isamaale 2019"!

Kui nami-namikad 2009. aastal esmakordselt Eesti Vabariigi sünnipäeva auks torte küpsetasid, siis oli see planeeritud ühekordse kooskokkamisena. Ent üritus läks korda, tordiideed olid vahvad ja nii ongi sellest nüüdseks kujunenud juba traditsioon. Uhke ja ilus traditsioon, mis tänavu toimub juba üheteistkümnendat korda!

2018. aasta oli mitmes mõttes eriline - Eesti Vabariik tähistas oma 100. sünnipäeva ja Nami-Nami tordivõistluse raames valiti välja EV100 ametlik juubelitort, ida serveeriti ka Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtul Tartus. Tordiks oli Marju Männiku muraka-kodujuustutort rukkileiva ja köömnenapsuga ning tordiretsepti leiad siit. 

Ka tänavune võistlus on nii mõneski mõttes eriline. Nimelt on koostöös kirjastusega VARRAK valmimas üks imemaitsev tordiraamat, kuhu on koondatud Nami-Nami "Tort isamaale" võistluste paremik. Raamat ilmub 2019. aasta lõpus ja seega on viimane võimalus sellesse kauaoodatud raamatusse pääseda :)

Tordivõistlusele on oodatud tordid, mis olete valmistanud Eesti Vabariigi 101. sünnipäevaks. Tort võiks olla isamaaline/eestimaine, fantaasiarikas, isuäratav ning korrektselt teostatud, võistlusele võib esitada nii magusaid kui ka soolaseid torte. 

Kui endal ülimalt originaalset ideed ei tule, siis pidage meeles, et tähtis pole mitte võit, vaid osavõtt ja võid inspiratsiooni ammutada varasematest aastatest, aga siis maini kindlasti, kelle torti Sa järgi teha püüdsid. 

NB! Varasematel aastatel Nami-Nami või teistel tordivõistlustel osalenud tordid osaleda ei saa! Kuna Nami-Nami korraldab antud sündmust juba 11. korda, siis me ootame eelkõige ikka spetsiaalselt selleks võistluseks tehtud torte :)

Žürii koosseis:

Tänavu valib võitjad taas žürii. Žüriisse kuuluvad:

Pille Petersoo, Nami-Nami eestvedaja
Kertu Lukas, kondiiter @ Suhkruingel kondiiter
Heidi Park, kondiiter @ Kondiiter.ee
Kristina Luppväliseestlasest toiduajakirjanik ja Tallinn Supper Club eestvedaja 
Erlis Schönberg, Eesti Peakokkade Ühenduse liige ja Resto Lest & Lammas peakokk

Tähtajad 2019:

Eesti Vabariigi 101. aastapäev langeb tänavu pühapäevasele päevale.

Ootame teie isamaalisi torte kuni esmaspäeva õhtuni - žürii võtab arvesse kõik tordid, mis on laekunud hiljemalt 25. veebruaril kell 20 õhtul.

Žürii teeb oma otsuse teatavaks reede, 1. märtsi hommikul

Auhinnad 2019:

Magusate tortide kategooria peaauhinnaks on kolmekäiguline lõunasöök kahele Tallinna restoranis Monaco (vt siit). 

Soolase kategooria peaauhinna paneb välja Nami-Nami kauaaegne väga hea koostööpartner Victorinox ning selleks on Victorinoxi 6-osaline noaplokk. Kõige populaarsematest kööginugadest koosnevas plokis on:

Swiss Classic liha- ja pitsanuga, laineline 12 cm tera, roheline
​Swiss Classic tomati- ja vorstinuga, laineline 11 cm tera, sinine
Swiss Classic terava otsaga 10 cm teraga kööginuga, roosa
Swiss Classic 8 cm teraga kööginuga, punane
Swiss Classic 8 cm teraga kööginuga, oranž
Swiss Classic universaalkoorija, hambuline õhuke tera, kollane

Šveitsis valmistatud kompaktne Victorinoxi noaplokk mahub ka väiksemasse kodukööki ja pestav sisu võimaldab plokki paigutada endale sobiva valiku kööginuge. Ploki mõõdud 125 x 70 x 275 mm

Soolase ja magusa kategooria nr 2 saavad kirjastuselt Varrak uue raamatu "Eesti maitsed", autoriteks Kristina Efert ja Tiit Efert. 

Kõikide osalejate vahel loosime välja 400g purgitäie väga põnevat Tallinna linnamett. Auhinna on välja pannud Nordic Hotel Forum.

Eripreemia oma lemmiktordile paneb välja innovaator Indrek Kaing ning selleks on "Jõhvi" kihelkonna mustriga triibuline pikk laudlina, mille kangas on Eestis kootud ja 100% puuvillane ning kokku on õmmeldud Eesti Kurtide Liidu ettevõtte OTOS poolt.

Kuidas osaleda?

Osalemine on lihtne - tuleb teha Eesti Vabariigi 101. aastapäevaks kena ja pidulik tort.

Tort võib olla soolane või magus. Tordist tuleb teha pilt ja see siin samas postituse all üles laadida. Tordile tuleb mõelda nimi. Kindlasti tuleb postitusse lisada ka võistlustöö kirjeldus, retsept või viide blogipostitusele. 

Osaleda saavad vaid registreeritud kasutajad. Kui Sa ei ole kasutaja, siis seda saad teha siin

Ehk siis:

  • Logi Nami-Namisse sisse. 
  • Vali siinse postituse alt "Lisa pilt". Vali foto, mida soovid kuvada oma võistlustöö põhifotona! Foto laius võiks olla kuni 1000 pikslit, liiga suure faili lisamine ei õnnestu!
  • Täida järgmised väljad: Pealkiri ja Kirjeldus (siia võid lisada ka tordi retsepti), soovi korral kasuta URL-aadressi (näiteks siis, kui tordi kirjeldus on Su blogis). 
  • Kui endal fotokat ei ole, siis kutsuge mõni (digi)kaameraga sõber tol päeval enda juurde pidulikule lõuna- või õhtusöögile

Lisainfo:

  • Nami-Namil on õigus lisada retsept ja foto siinsesse retseptikogusse (loomulikult märgitakse ära ka foto ja retsepti autor, blogijate puhul lisatakse ka otseviide algsele blogipostitusele). Varasemate aastate võistlustööde retsepte leiate märksõna tordivõistlus alt.
  • Väike lisapalve neile nami-namikatele, kes ka blogivad. Kui te selle tordivõistluse raames tehtud soolastest/magusatest tortidest ka oma blogides kirjutate, siis pange palun väike viide siia konkreetsele Nami-Nami retseptivõistluse teemale. Aitäh!! 
  • Kui te otseselt retsepti ei jaga, siis oleks kena, kui kirjeldate oma torti vähemalt paari lausega, sh vihjate, kust saite sisu või kaunistuste tegemiseks inspiratsiooni (seda eriti juhul, kui olete paljuski toetunud varasematele võistlustöödele.).

Loe veel:

NB! Võistlustööde kommenteerimisest

  • Kommenteerija nime kuvatakse ainult siis, kui tegemist on registreeritud kasutajaga. Kui Sa ei ole registreerunud kasutaja, siis jäta palun oma (varju)nimi kommentaari lõppu ja me tõstame selle kommenteerija nimeks.
  • Jäta kindlasti uus kommentaar, ära ürita vastata olemasolevale kommentaarile - neid miskipärast ei kuvata hetkel ja selle tehnilise apsakaga me veebruaris enam tegeleda ei jõua. 

Kommentaarid


Regina
postitatud 01.03.2019 16:45

Millal tuleb info tordivõistluse võitjate kohta?

Tort
postitatud 01.03.2019 18:06

Linkidega paistab mingi jama olevat. Tulemused on siin: https://nami-nami.ee/uudis/4359/tort_isamaale_2019

Vaata veel