Kui nami-namikad 2009. aastal esmakordselt Eesti Vabariigi sünnipäeva auks torte küpsetasid, siis oli see planeeritud ühekordse kooskokkamisena. Ent üritus läks korda, tordiideed olid vahvad ja nii ongi sellest nüüdseks kujunenud juba traditsioon. Uhke ja ilus traditsioon, mis tänavu toimub juba üheteistkümnendat korda!
2018. aasta oli mitmes mõttes eriline - Eesti Vabariik tähistas oma 100. sünnipäeva ja Nami-Nami tordivõistluse raames valiti välja EV100 ametlik juubelitort, ida serveeriti ka Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtul Tartus. Tordiks oli Marju Männiku muraka-kodujuustutort rukkileiva ja köömnenapsuga ning tordiretsepti leiad siit.
Tordivõistlusele on oodatud tordid, mis olete valmistanud Eesti Vabariigi 101. sünnipäevaks. Tort võiks olla isamaaline/eestimaine, fantaasiarikas, isuäratav ning korrektselt teostatud, võistlusele võib esitada nii magusaid kui ka soolaseid torte.
Kui endal ülimalt originaalset ideed ei tule, siis pidage meeles, et tähtis pole mitte võit, vaid osavõtt ja võid inspiratsiooni ammutada varasematest aastatest, aga siis maini kindlasti, kelle torti Sa järgi teha püüdsid.
NB! Varasematel aastatel Nami-Nami või teistel tordivõistlustel osalenud tordid osaleda ei saa! Kuna Nami-Nami korraldab antud sündmust juba 11. korda, siis me ootame eelkõige ikka spetsiaalselt selleks võistluseks tehtud torte :)
Tänavu valib võitjad taas žürii. Žüriisse kuuluvad:
Pille Petersoo, Nami-Nami eestvedaja
Kertu Lukas, kondiiter @ Suhkruingel kondiiter
Heidi Park, kondiiter @ Kondiiter.ee
Kristina Lupp, väliseestlasest toiduajakirjanik ja Tallinn Supper Club eestvedaja
Erlis Schönberg, Eesti Peakokkade Ühenduse liige ja Resto Lest & Lammas peakokk
Eesti Vabariigi 101. aastapäev langeb tänavu pühapäevasele päevale.
Ootame teie isamaalisi torte kuni esmaspäeva õhtuni - žürii võtab arvesse kõik tordid, mis on laekunud hiljemalt 25. veebruaril kell 20 õhtul.
Žürii teeb oma otsuse teatavaks reede, 1. märtsi hommikul.
Magusate tortide kategooria peaauhinnaks on kolmekäiguline lõunasöök kahele Tallinna restoranis Monaco (vt siit).
Soolase kategooria peaauhinna paneb välja Nami-Nami kauaaegne väga hea koostööpartner Victorinox ning selleks on Victorinoxi 6-osaline noaplokk. Kõige populaarsematest kööginugadest koosnevas plokis on:
Swiss Classic liha- ja pitsanuga, laineline 12 cm tera, roheline
Swiss Classic tomati- ja vorstinuga, laineline 11 cm tera, sinine
Swiss Classic terava otsaga 10 cm teraga kööginuga, roosa
Swiss Classic 8 cm teraga kööginuga, punane
Swiss Classic 8 cm teraga kööginuga, oranž
Swiss Classic universaalkoorija, hambuline õhuke tera, kollane
Šveitsis valmistatud kompaktne Victorinoxi noaplokk mahub ka väiksemasse kodukööki ja pestav sisu võimaldab plokki paigutada endale sobiva valiku kööginuge. Ploki mõõdud 125 x 70 x 275 mm
Soolase ja magusa kategooria nr 2 saavad kirjastuselt Varrak uue raamatu "Eesti maitsed", autoriteks Kristina Efert ja Tiit Efert.
Kõikide osalejate vahel loosime välja 400g purgitäie väga põnevat Tallinna linnamett. Auhinna on välja pannud Nordic Hotel Forum.
Eripreemia oma lemmiktordile paneb välja innovaator Indrek Kaing ning selleks on "Jõhvi" kihelkonna mustriga triibuline pikk laudlina, mille kangas on Eestis kootud ja 100% puuvillane ning kokku on õmmeldud Eesti Kurtide Liidu ettevõtte OTOS poolt.
Osalemine on lihtne - tuleb teha Eesti Vabariigi 101. aastapäevaks kena ja pidulik tort.
Tort võib olla soolane või magus. Tordist tuleb teha pilt ja see siin samas postituse all üles laadida. Tordile tuleb mõelda nimi. Kindlasti tuleb postitusse lisada ka võistlustöö kirjeldus, retsept või viide blogipostitusele.
Osaleda saavad vaid registreeritud kasutajad. Kui Sa ei ole kasutaja, siis seda saad teha siin.
Millal tuleb info tordivõistluse võitjate kohta?
Linkidega paistab mingi jama olevat. Tulemused on siin: https://nami-nami.ee/uudis/4359/tort_isamaale_2019