Peeter Piheli Eesti loodusest inspireeritud menüü jõuab Läänemerele

Alates 19. septembrist saavad Läänemerel Tallinki kruiisilaevadel seilajad nautida tippkoka Peeter Piheli poolt loodud Eesti loodus- ja mereandidest inspireeritud Nordic menüüd, mis kombineerib eestlaste põliseid toiduvalmistamise tehnikaid tänapäevaga.

"Viimane nädal enne menüü tutvustamist restoranikülalistele on minu jaoks möödunud peamiselt merel Tallinki kokkadega maitsenüansse testides ja neile veel viimaseid lihve andes," sõnas Pihel. "Minu soov on tutvustada Eesti inimestele, meie Läänemeremaade naabritele ja kaugematelegi külalistele Eesti rahvustoite, kuid teha seda modernses ja üllatusi pakkuvas võtmes."

Ka Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise õhtusöökidel peakokana maitseelamuste eest vastutanud Peeter Piheli sõnul lähtus ta nii Tallinki laevade Nordic menüü kui EL-i eesistumise menüüde koostamisel eesmärgist kasutada kohalike väiketootjate toorainet, võimalikult palju looduses kasvavaid metsataimi- ja ürte ning pakkuda traditsioonilisi Eesti roogasid uues võtmes.

Taimetoiduarmastajatele ja veganitele on tavamenüü baasil loodud ka spetsiaalne kolmekäiguline menüü, kus liha ja kala asendavad Eestis kasvanud juurikad ja metsataimed nagu mustjuur, maapirn ja käharkapsas.

"Nii nagu me ise oleme uhked oma kodumaa ja juurte üle, kuid vaatame samas pidevalt avara pilguga ka globaalse maailma pakutavatele uuendustele, nii võiks muutustes olla ka traditsioonidel tuginev toit. Näiteks leiab Nordic menüüst kooliajast ilmselt kõigile meist tuttava mannavahu, mis ei ole aga sugugi seesama aastate eest harjumuspäraseks saanu – tummisema maitse saavutamiseks oleme magustoidus kasutatud lisaks nisumannale ka tatramannat ning selle sametine ja õhuline tekstuur on saavutatud šifoonpudeli abil," märkis Pihel.

"Soovime oma reisijatele pakkuda igal laevareisil üllatusi ning oleme varasematel aastatel saanud toiduelamusi hindavatelt reisijatelt palju positiivset tagasisidet, kui tegime koostööd mitmete Soome ja Rootsi tippkokkadega," sõnas Tallink Grupi toitlustusjuht Külli Joakit. "Olen veendunud, et Eesti juubeliaastat tähistav erimenüü meie vaieldamatu tippkoka Peetri käe alt rõõmustab ja üllatab kõiki laevareisijaid nii lähemalt kui kaugemalt." 

Peeter Piheli Nordic menüüd on võimalik nautida alates 19. septembrist Tallinn-Stockholm ja Helsingi-Stockholmi laevade fine dining restoranides Tallink Gourmet ja Bon Vivant.

Tallink Grupp AS Tallink Grupp on juhtivaid reisijate- ja kaubaveoteenuse pakkujaid Läänemere põhjapoolsemal alal. Ettevõttele kuulub 14 laeva ning firma sõidab Tallinki ja Silja Line`i kaubamärkide all seitsmel erineval laevaliinil. AS Tallink Grupp annab tööd enam kui 7000 inimesele Eestis, Soomes, Rootsis, Lätis, Venemaal ja Saksamaal. 2017. aastal teenindas Tallink Grupp 9,8 miljonit reisijat ning vedas ligikaudu 365 000 kaubaveoühikut kaupa.

Pressiteade 19.9.2018

Pressiteade
postitatud 21.09.2018 11:50 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid