Uurime fotograafi ja Jaanihanso perenaise Veronika Roosimaa käest, mida maitsvat ta Bristoli siidrifestivalil Cider Salon 2018 sõi ja jõi.
6 toredat päeva, Inglismaa siidripealinnas Bristolis.
Röstitud sourdough e. hapusai pošeeritud munaga, lisandiks spargel, avokaado ja röstitud tomatid. Alati topeltdoos cappuccino't.
Kuna tegemist oli reisiga siidrifestivalile, kus lisaks Jaanihanso siidritele oli esindatud 20 hoolikalt valitud siidritootjat, kes toodavad ainult traditsioonilistel meetoditel valmistatud jooke, siis meie toiduelamused olid tihedalt seotud kvaliteetsiidri ja toidu sobitamisega.
Erilise rõõmuga tooksin välja kohalikud juustud, näiteks Cornwalli extra mature Gouda, mida serveeriti koos poolkuiva šampanjameetodil valmistatud siidriga, Devonis küpsenud kitsepiima sinihallitusjuust sobis imeliselt happelise ja magusa jääsiidri kõrvale, kõvasti lehkav Stinking Bishop'i juust Dymocki külast Gloucestershire'i maakonnas maitses toredasti klassikalise Somerseti mõrumagusa siidriga.
Üheks eredaimaks mälestuseks Bristolist oli salat värsketest rohelistest hernestest mündi ja riivitud maheda Somerseti kitsejuustuga. See roog oma lihtsuses ja puhtuses oli lihtsalt imeline.
Magustoitudest meenub petipiimast valmistatud panna cotta, mida serveeriti koos rabarberikeedise ja võiküpsisega.
Nami-Nami Inglise köögi pärlid leiad siit. Ülalnimetatud roogadele lisaks soovitame suvisel ajal kindlasti proovida ehtinglaslikku vahukoore-beseedesserti Eton Mess, kuniks veel maasikaid jagub, siis õrna lemon posset sidrunikreemi ning muidugi klassikalisi skoone paksu koore ja marjamoosiga.
Maitsvad võiküpsised saad selle retsepti järgi tehes ning itaaliapäraseid panna cotta retsepte on meil lausa mitu.