Õrn sidrunikreem

Olen seda inglise köögist pärit traditsioonilist sidrunikreemi (ingl. k. lemon posset) kirjeldanud õrnana, sest seda ei tarreta želatiin ega paksenda munad ega tärklis. Nii et päris kissell see ka pole.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit + jahutamine
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 dl 35% rõõska koort

80 g suhkrut

1 sidruni mahl

näpuotsaga soola

Serveerimiseks:

vahukoort või granaatõunaseemneid või vaarikaid

Valmistamine

Sega potis rõõsk koor ja suhkur, kuumuta mõõdukal kuumusel segades, kuni suhkur on lahustunud. Siis kuumuta keemiseni ning keeda 3-4 minutit pidevalt segades. Ära pliidi juurest lahku, sest kuum koor keeb kergesti üle!

Tõsta pott tulelt, sega juurde sidrunimahl, samuti napp noaotsatäis soola.

Lase kreemil 5 minutit jahtuda, siis jaota väikestesse magustoidupokaalidesse. Lase vähemalt 4 tundi või üleöö jahedas taheneda.

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. aprillinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Baileys

Maailmakuulus ja esimene kooreliköör Bailey’s Original Irish Cream mõeldi välja Iiri joogimeistrite poolt 1974. a. Tegemist oli täiesti uut tüüpi likööriga, mille üheks komponendiks sai rõõsk koor. Kõigest viis aastat hiljem müüs liköör, mis loodi just naistele, üle miljoni kasti aastas ning pani aluse täiesti uuele kategooriale.

Baileyse edu saladus peitub maitses, mis on pärit Iirimaa puhtast loodusest. Enam kui 90% koostisosadest on pärit just sealt, imporditakse vaid kakao ja vanilliin, mida pole võimalik kohapeal kasvatada. Baileys Irish Cream segatakse kokku ainult firmale teadaoleval meetodil ja muidugi ka ülimalt salastatud retsepti järgi. Baileyst toodetakse tänini vaid Dublinis. 

Tootja: Baileys
Maaletooja: AS Prike

Tiramiiiisu
postitatud 12.12.2010 17:53

Kreem oli tõesti väga kreemjas ja hea, kuid minu jaoks veidi liiga magus ja rammus.

Krentu
postitatud 04.08.2011 17:24

See on täisa nagu võlukreem:) Esiteks sellepärast, kuidas ühest vedelast asjast saab külmkapis väga mõnusa paksusega kreem ja teiseks sellepärast, et maitseb nii hästi! Ma kujutan ette, et pavlova peale sobiks ta ka hästi....

Krentu
postitatud 04.08.2011 17:26

See on täisa nagu võlukreem:) Esiteks sellepärast, kuidas ühest vedelast asjast saab külmkapis väga mõnusa paksusega kreem ja teiseks sellepärast, et maitseb nii hästi! Ma kujutan ette, et pavlova peale sobiks ta ka hästi....

Merita
postitatud 13.04.2013 19:33

tundub maitsev! Kui kasutada sidrunimahla, siis millal see lisada? Kohe alguses?

Mari
postitatud 13.04.2013 19:48

pärast maitsesta sirdunimahlaga, kui sa alguses paned mahla hulka, siis kuumutamisel võib kokku keeda see tähendab tükki minna,.

Pille
postitatud 13.04.2013 20:09

Merita, see on ju retseptis kenasti kirjas (vt teist lõiku)?!

merita
postitatud 15.04.2013 09:31

Oli jah kirjas :D Aitäh.

Triin28
postitatud 31.01.2015 13:57

Väga mõnus magustoit!

Tiina
postitatud 15.03.2024 16:39

Tõepoolest võlukreem :) Pehme ja rammus. Väikeses koguses suurepärane magustoit ja nii lihtne ja kiire teha.