4 dl 35% rõõska koort
80 g suhkrut
näpuotsaga soola
Serveerimiseks:vahukoort või granaatõunaseemneid või vaarikaid
Sega potis rõõsk koor ja suhkur, kuumuta mõõdukal kuumusel segades, kuni suhkur on lahustunud. Siis kuumuta keemiseni ning keeda 3-4 minutit pidevalt segades. Ära pliidi juurest lahku, sest kuum koor keeb kergesti üle!
Tõsta pott tulelt, sega juurde sidrunimahl, samuti napp noaotsatäis soola.
Lase kreemil 5 minutit jahtuda, siis jaota väikestesse magustoidupokaalidesse. Lase vähemalt 4 tundi või üleöö jahedas taheneda.
Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. aprillinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Maailmakuulus ja esimene kooreliköör Bailey’s Original Irish Cream mõeldi välja Iiri joogimeistrite poolt 1974. a. Tegemist oli täiesti uut tüüpi likööriga, mille üheks komponendiks sai rõõsk koor. Kõigest viis aastat hiljem müüs liköör, mis loodi just naistele, üle miljoni kasti aastas ning pani aluse täiesti uuele kategooriale.
Baileyse edu saladus peitub maitses, mis on pärit Iirimaa puhtast loodusest. Enam kui 90% koostisosadest on pärit just sealt, imporditakse vaid kakao ja vanilliin, mida pole võimalik kohapeal kasvatada. Baileys Irish Cream segatakse kokku ainult firmale teadaoleval meetodil ja muidugi ka ülimalt salastatud retsepti järgi. Baileyst toodetakse tänini vaid Dublinis.
Tootja: BaileysKreem oli tõesti väga kreemjas ja hea, kuid minu jaoks veidi liiga magus ja rammus.
See on täisa nagu võlukreem:) Esiteks sellepärast, kuidas ühest vedelast asjast saab külmkapis väga mõnusa paksusega kreem ja teiseks sellepärast, et maitseb nii hästi! Ma kujutan ette, et pavlova peale sobiks ta ka hästi....
See on täisa nagu võlukreem:) Esiteks sellepärast, kuidas ühest vedelast asjast saab külmkapis väga mõnusa paksusega kreem ja teiseks sellepärast, et maitseb nii hästi! Ma kujutan ette, et pavlova peale sobiks ta ka hästi....
tundub maitsev! Kui kasutada sidrunimahla, siis millal see lisada? Kohe alguses?
pärast maitsesta sirdunimahlaga, kui sa alguses paned mahla hulka, siis kuumutamisel võib kokku keeda see tähendab tükki minna,.
Merita, see on ju retseptis kenasti kirjas (vt teist lõiku)?!
Oli jah kirjas :D Aitäh.
Väga mõnus magustoit!
Tõepoolest võlukreem :) Pehme ja rammus. Väikeses koguses suurepärane magustoit ja nii lihtne ja kiire teha.
Õrn sidrunikreem
Olen seda inglise köögist pärit traditsioonilist sidrunikreemi (ingl. k. lemon posset) kirjeldanud õrnana, sest seda ei tarreta želatiin ega paksenda munad ega tärklis. Nii et päris kissell see ka pole.