Hispaanias reisides kohtab menüüs aeg-ajalt boquerones-nimelist rooga ja Kreekas reisides gavros-nimelist rooga, mida tõlgitakse kui white anchovies ehk valged anšoovised. Millega on tegu ja kuidas need erinevad tavalistest anšoovistest?
Tegemist on sama väikekalaga, anšoovisega, lihtsalt erineva valmistusviisiga.
Konservitud anšoovised on enamasti esmalt fileeritud ja seejärel kuni 10 kuud kuivsoolas hoitud. Alles siis pannakse anšoovised purki/konservi ja säilitatakse õlis. Pika soolamisperioodi jooksul muutuvad anšoovised tumedaks.
Valged anšoovised pannakse lühiajaliselt kuivsoola, seejärel õli ja äädika sisse maitsestuma. Õliks on oliiviõli, äädikaks võetakse Kreekas punase veini oma, Hispaanias valge veini äädikas või šerriäädikas.
Valgel anšoovisel on palju mahedam maitse võrreldes "tavalise" anšoovisega. Hoia külmkapis!