Kuidas lihtsasti ebaküdooniaid hakkida?

Ebaküdooniad on maitsvad ning kasulikud viljad (loe ebaküdooniast täpsemalt siit), kuid kahjuks on nende puhastamine/hakkimine tüütu tegevus, mis sageli toapõrandatäie laialiläinud seemnetega ja valusate näppudega lõpeb.

Siin aga üks pisike nipp:

Tavalise sektoriteks lõikamise ja seemnekoja väljalõikamise asemel tasub viljaliha hoopis seemnekoja ümbert ära lõikuda. Umbes nii, nagu sööks õuna- südamik jääb alles. Sedasi ei pääse seemned ebaküdooniatest välja ja viljad saavad palju kiiremini hakitud.

Ebaküdoonia viljaliha kasuta näiteks nendes retseptides:

Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 30.09.2019 19:52 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Marika Haukka
postitatud 26.09.2019 13:31

Mina hakin friikartulite tegemiseks mõeldud tegijaga. Teeb ilusad viilud. Sõelaga sõelun seemned välja ja ongi valmis! Suhkur peale ja kui on sulanud, siis purki.