Kuidas koorida tomateid?

Nii mõneski Nami-Nami retseptis on kasutatud kooritud tomateid. Peamiselt just sellistes retseptides, kus kõva tomatikoor jääks häirima. Tomatite koorimine on iseenesest väga lihtne, vaja on vaid teada paari nippi!

Vajad:

teravat nuga, lõikelauda, kaussi jääveega, potikest keeva veega, vahukulpi või kurnlusikat

Tee nii:

1. Eemalda tomatitel varre kinnituskohad
2. Tee iga tomati alumisele küljele noaga ristikujuline sisselõige
3. 
Aseta tomati keevasse vette umbes 30-45 sekundiks

4. Tõsta tomatid vahukulbi abil keevast veest jääveega kaussi
5. Lase tomatitel  umbes minutike jahtuda
6. Tõmba noa abil tomatitel koor maha, alustades eelnevat tehtud ristikujulisest sisselõikekohast. Väikestel tomatitel võid koore ka lihtsalt sõrmedega maha "näpistada"
7. Valmis!

Fotod: Kaare Sova

Kasuta kooritud tomateid näiteks nendes retseptides:

Artiklit toetab Victorinox:

Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 02.09.2016 21:10 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Triinu
postitatud 03.09.2016 17:54

Lihtsam on tomatid kaussi panna ja kiirkeetjast otse kuuma vett peale valada.
Hiljem vôib kraanist külma vett peale lasta, et koore kergemini lahti lööks ja tomat koorimisel kuum ei oleks, aga see pole ka tingimata vajalik.
Suuremate koguste puhul keeva vee potikese ja vahukulbiga toimetamine ei ole eriti efektiivne.
Sisselõiget ei tee ma enne kuumast veest läbi laskmist, sest siis tõmbab tomat veel lisaks vett sisse ja hilisemal keetmisel on veel vesisem kui muidu. Nuga ei pea ise olema väga terav, kuid just terava otsaga ning ôhukese teraga.