Eesti turule jõudis spetsiaalselt sushi ja sashimi kõrvale valmistatud vein

Austraalia üks kuulsamaid veinitootjaid Jacob’s Creek on koostöös nimekate Jaapani sushimeistritega loonud omapärase valge sushiveini WAH, mis on nüüdsest kättesaadav ka Eesti tarbijatele.

Jacob’s Creek WAH valge vein loodi spetsiaalselt Jaapani köögi jaoks koostöös tõusva päikese maa ühe nimekaima peakokaga Mamoru Sugiyama, kes on neljanda põlvkonna sushimeister ikoonilises sushi-restoranis Ginza Sushiko Honten, mille ajalugu ulatub Meiji ajastusse 19. sajandi lõpus.

Nimi WAH vastab esimese silbi hääldusele jaapani sõnast, mis tähendab Jaapani kööki, ning samuti ka esimese silbi hääldusele jaapani sõnast, mis tähendab veini. Vein sisaldab 60% Chardonnay, 30% Pinot Grigio ja 10% Sauvignon Blanc viinamarjasorti. Esimene WAH veini aastakäik valmis 2013. aasta juulis.

“Tol aastal oli külm ja kuiv talv, millele järgnesid pehme ja vähese vihmaga kevad ning soe ja kuiv suvi, mis võimaldasid kolmele viinamarjasordile optimaalse küpsemise. Tulemuseks on värske rohuse aroomiga vein, milles on tunda rohtu, münti, salveid, küpseid pirne, punast õuna, kerge varjundina heleda greibi õisi ning udo’t ehk Jaapani sellerit,” kirjeldas veini iseloomu maaletooja Pernod Ricard Estonia sommeljee Evelin Hansson.

Kahvatukollase, roheka helgiga veini rikkalikus maitses on tunda magusat melonit, nektariini ja värsket Nashi pirni sorti. “Veinil on meeldivalt pehme happesus, kreemjas struktuur ja kergelt suitsune järelmaitse,” lisas Hansson.

Jacob’s Creek WAH vein sobib nii sushi, kala sashimi, aurutatud koorikloomade kui ka hakitud Jaapani kalapallide kõrvale ning loob hea maitsekoosluse Jaapani köögis tuntud dashi- ja sojakastmega kalaküpsetiste ja kana yakitori kõrvale.

Jacob’s Creek on Austraalia juhtiv veinikaubamärk, mis tuli turule 1976. aastal ning sai oma nime oja järgi, mis voolab läbi kuulsa Barossa Valley veinipiirkonna Lõuna-Austraalias. Jacob’s Creek’i tootjaks on ettevõte Orlando Wines, mille asutajaks oli Johann Gramp , kes istutas oma esimesed viinamarjad 1847. aastal Jacob’s Creeki nõlvadele ning pani aluse tänaseks ligi 170 aasta vanusele veini valmistamise traditsioonile.

Pressiteade
postitatud 20.03.2016 18:16 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid