Gong Food valib tordilemmikuid!

Lugupeetud võistlusel "Tort isamaale 2016" osalejad 

Esmalt tahan teid kõiki tänada ja tunnustada selle pealehakkamise ja julguse eest see teekond ette võtta. Valesid vastuseid ei ole olemas ning usun, et kõik need tordid maitsesid hästi.

Võimalust hinnata ning seejärel ka auhinnata Nami-Nami tordivõistlust "TORT ISAMAALE" pole mul esimest korda ning teen ka seekord seda suurima rõõmuga. Kuigi algne plaan oli välja valida see üks ja ainus, mis minu suurima austuse pälviks, siis sai neid valitud siiski kaks, tulenevalt erinevatest tortide iseloomudest ja minu isiklikest põhjustest.

Selgitan peagi oma motiive lähemalt. Usun, et sarnaselt ka kõikidele hindajatele ja südamekestele vajutajatele, hindasin ka mina kahte peamist aspekti: a) visuaalset kujundust ning b) koostisaineid koos tegevuse kirjeldusega ja selgitustega, miks mida tehti ning mis millega sobib.

Ning nüüd, trummide põrinal teatan oma 2 vaieldamatut lemmikut:

Olga Kaju "Õhupallitort"

Visuaal - see tort käivitas mu koheselt juba esteetilise väljanägemisega, mis oma lihtsuses aga siiski erilisuses tõmbas mu kohe seda teemat klikkima, et rohkem pilte näha. Kui ma enne võistlust arvasin, et esitatakse palju trikolooris versioone ja mind nendega ei veena, siis see tort võitis mu südame. Värvide proportsioonid vastavalt aastaajale ning pidulikkuse tasemel on minu silmis ideaalsed. Puhas valge nagu pidupäevaks kaetud laud, mida ehivad säravad ja kirkad õhupallid täpselt piisavas koguses.

Sisu - ütlen ära, et ma ei ole kondiiter ning siin võib olla igaks asjaks põhjus, aga kui ainuke punkt tagasi võtta, siis ma vähendaksin või suisa asendaksin vahukoore osa aga see pole üldse probleem. Kui see on tehnoloogiliselt või maitsenüansside rikastamisel oluline, siis järelikult nii peab olema. Ma lihtsalt üritan praegu liikuda kaalu langetamise osas, mis tordi valimisel tegelikult ei tohiks argumendiks olla, ehk annate andeks. :)

Nüüd aga siis positiivne. Kui mind juba välimus rõõmustas, siis sisuga tutvudes läks nägu suisa naerule. Mandel, astelpaju, granadill kombineerituna kohupiima, toorjuustu ja vanillisuhkruga pani minu jaoks punkti ja otsuse. Tänavuse presidendi vastuvõtuga seoses on nimetatud mitmeid kordi "hõbevalget" ja ma ei tea, kas hõbedased pärlid on sinna peale sattunud teadlikult või kogemata aga nad sobivad sinna kenasti. Kui ma saaksin Tallinna kesklinnast, täpselt sellist torti kas 0,5kg ja 1kg suuruse valikuga jooksu pealt kaasa osta, siis võtaksin selle kõhklematult kaasa ükskõik millise sõber riigi saatkonna kohtumisele pidupäeva puhul või niisama teelaua juurde. Ma sooviksin kindlasti seda kunagi maitsta. Kummardus Olga Kaju ees!

ja nüüd ja nüüd -

Merle Jakobson - Pärnaõie ja sõstra tort "Neli aastaaega"

Visuaal - ütlen kohe ära, et kui ma 12 aastat tagasi torti valides oleksin seda valikutes näinud, oleks see minu pulmatort olnud. Ja kuna ma ei kavatse taolisi sündmusi korrata, siis kindlasti soovitan seda oma sõpradele, kes peaks endale hakkama pulmatorti otsima. Meie pulmalistele oli riietuse soovituseks "pisut punast" ning meie kutse Moulin Rouge filmi postri taaslavastus ehk see tort oleks sinna tervikusse sobinud ideaalselt. Mitte, et ma meie oma üle kurdaksin. Toona valitud tort oli kindlasti tolle hetke raudselt parim. See lummav kirgas punase kontrast lumivalgega. See ornamendiga punane pael. Läbilõikes see õrn roosa ja klaasjas punane. Need valgest šokolaadist pääsukesed tordi servale maandumas... Ja taaskord proportsioonid - puhtale valgele on lisatud kontrasti aga seda on tehtud täpselt nii vähe kui võimalik ja nii palju kui tarvis, et paras saaks.

Sisu - kipun end kordama aga see oleks raudselt olnud meie pulmatort, sest pärnaõis on meie peres igapäevane ja korjame seda ise suviti abikaasa vanemate kodu juurest Tõraveres. Punased ja valged sõstrad on mu suurimad lemmikud nii suvel põõsast, kui ka geelina või morsina talvel. Pähklid, mesi ja oder krõbedikuna kõlab lihtsalt oivaliselt ning peedi kasutamise eest lisaks üks kraapsuga kummardus kõigele otsa. Mul on teatripäeval sünnipäev ja kui kuidagi oleks võimalik üks taoline selleks puhuks tellida, palun anna teada kuidas.

Tänan teid mõlemaid toredate ja inspireerivate üllatuste eest. Tänan ka kõiki teisi osalejaid ning julgustan teil tulevasel aastal samuti osaleda. Nagu minu valikute pealt võib näha, siis seda õiget trikki võitmiseks polegi olemas. Toimida võib nii trikoloor, kui täiesti teistmoodi lähenemine.

Elagu Eesti!

Gong Food kingib eriauhinnaks omalt poolt mõlemale esile toodud tordi tegijale "Jõhvi" kihelkonna mustriga triibulise pika laudlina, mille kangas on Eestis kootud ja 100% puuvillane ning kokku on õmmeldud Eesti Kurtide Liidu ettevõtte OTOS poolt.

 

 
Indrek Kaing
Innovaator, emotsioonide osakonna juhataja
www.jamieajakiri.ee - toimetaja
www.bni.com - BNI One Tallinn - President
Rootsi Äriauhind 2009
Indrek Kaing
Indrek Kaing
postitatud 29.02.2016 11:16 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Pille
postitatud 29.02.2016 15:54

Milline meeleolukas lugu, Indrek. Aitäh - nii toreda loo kui ka vahvate auhindade eest!

Merle
postitatud 29.02.2016 16:21

See läks küll otse hinge, aitäh!