Söödavad kingitused: koogisegu purgis

Külla on tore minna! Ja tore on külla minnes midagi kaasa viia. Siin üks mõte, kuidas viia kaasa kook, aga nii, et kingisaaja seda endale meelepärasel hetkel küpsetada ja süüa saab.

Selleks, et kinkida nii valmistamisrõõm kui ärasöömisrõõm, pane küpsetise kuivkomponendid kihiti kenasse purki ning kingi koos valmistamisõpetusega kallile inimesele.  Tema lisab vajalikud vedelad komponendid, segab koogisegu kokku ning küpsetab.

Tee nii:

  • Vali välja meelepärane küpsetis. Kook, muffinid, keeks, küpsised- mis Sulle meeldib! Küpsetist valides pea meeles, et vali pigem lihtne retsept, mis kiirelt valmiks. Hea oleks, kui kõik kuivained võiks korraga segada ja seejärel vedelad komponendid lisada – lähevad ju kuivained kõik purki, seega neid hiljem eraldada on keeruline.

Lisaks püüa valida küpsetis, milles oleks „põnevaid“ komponente- hakitud pähkleid, šokolaadi, kuivatatud puuvilju vms. Need jäävad purgis kaunid vaadata!

  • Vali paraja suurusega purk. Keskmise keeksi/koogisegu kinkimiseks läheb vaja 1-1,5- liitrist klaaspurki.
  • Mõõda välja kuivainete õiged kogused (vaata retseptist!) ja pane need kihiti purki – ole hoolikas, et moodustuksid kenad kihid, siis jääb kink kaunis. Vedelaid komponente (või, koor, munad jne) ära purki lisa!

Paljud retseptid vajavad munade suhkruga vahustamist, mistõttu ei tohi suhkur jahu jt kuivainetega üheskoos olla. Juhul, kui valisid kinkimiseks sellise retseptiga koogi, jäta suhkur purgis kõige pealmiseks kihiks ning pane tema alla küpsetuspaberist tehtud aluseke. Nii saab kingisaaja suhkru koos küpsetuspaberiga purgist välja tõsta ning seda teistest komponentidest eraldi kasutada.

  • Pea meeles, et tükeldad ja hakid vajadusel komponendid valmis!
  • Kui kõik vajalik on purgis, sulge purk ja kaunista soovi korral lehviga vm kauniga.
  • Kirjuta kaardile retsept, kus oleks ära toodud  koostisosad, vedelate komponentide kogused ja nende lisamisjärjekord, vajaliku küpsetusvormi suurus ning küpsetamistemperatuur ja –aeg. Ole juhistega hoolikas, pane kirja kõik vajalik! Kinnita juhisekaart purgi külge.

Nipp!   

  • Juhul, kui küpsetises on vaja kasutada vanilliekstrakti  või – suhkrut, võid need pisikese purgi/pudelikesega kaasa kinkida. Vaata valmistamisõpetust siit!
  • Kui retseptis on vaja kasutada värskeid puuvilju või köögivilju, paki need koos kuivainepurgiga kenasti kinkekorvi. Nii jääb kingisaajal vähem komponente, mida ise juurde ostma peab.

Kasuta näiteks neid retsepte:

Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 04.11.2014 08:51 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Marika Som
postitatud 24.12.2016 13:12

Väga huvitav viis.

Kuidas?
postitatud 06.12.2017 11:47

Kuidas ma muna purki panen või kuidas võid???? :)

Pille
posted on 06.12.2017 12:38

Kulla Kuidas, kingisaajal võib endal ka väike tegutsemisrõõm jääda. Kenasti tekstis kirjas: "Tema lisab vajalikud vedelad komponendid, segab koogisegu kokku ning küpsetab." :)