Mojama on soolatud ja õhkkuivatet tuunikala, mida toodetakse peamiselt Lõuna-Hispaanias Cádizi provintsis (La Costa de la Luz). Huelva, Barbate ja Ayamonte linna kliimat peetakse mojama valmistamiseks parimaks. Mojama valmistatakse tuunikala seljatükist - kala lõigatakse õhukesteks ribadeks, soolatakse, siis loputatakse ja seejärel kuivatatakse meretuule käes 20 päeva. Mojama säilib pakitult külmikus paar-kolm kuud. Mojamat serveeritakse Hispaanias tapas-laual. Serveerimine: 1) lõika mojama imeõhukesteks viiludeks, asetatakse krõbedale nisuleivale ja niristatakse peale veidi oliiviõli. 2) Murcia ja Alicante piirkonnas lõigatakse mojama väikesteks tükkideks ja puistatakse salatitele kaunistuseks. 3) Lõika mojama paberõhukesteks viiludeks ja marineeri umbes tund aega oliiviõlis. Serveeri värskelt röstitud mandlite ja kerge puuviljahõngulise veiniga.