aed-piimjuur

Aed-piimjuurt kasvatataksegi peamiselt juure pärast, mille maitse meenutab veidi austreid (vt ingliskeelset nimetust). Õrnad lehed kõlbavad salatitesse. Aiasõber.ee kirjutab: Piimjuur on üle 100 liigiga ühe-, kahe-, kuid enamasti mitmeaastaste rohttaimede perekond korvõieliste (Compositae) sugukonnas. Looduses kasvavad peamiselt Euroopa ja Aasia valgusrikastel rohumaadel. Eestis kasvab niitudel ja teeservadel harilik piimjuur (T.pratensis), mille lehed ja varred on noorelt kasutatavad köögiviljana nii toorelt salatitesse kui ka hautatult. Köögiviljana kasvatatakse aed-piimjuurt (T.porrifolius), mis on hinnatav eelkõige lihakate valgete juurte poolest, mida kogutakse sügisel toiduks. Piimjuurt nii keedetakse, hautatakse, praetakse kui ka tehakse suppi.