Riisipaber on läbipaistev söödav tainaleht, mis valmistatakse veest ja riisijahust, mõnikord lisatakse ka maniokitärklist ja soola. Tainalehed võivad olla nii ümmargused kui kandilised. Riisipaberi lehe sisse mässitakse toitu niisama söömiseks või siis rohkes õlis keetmiseks.
Riisipaber (vietn. k. banh trang) on eriti populaarne Vietnami köögis, kus nendest valmistatakse kevadrulle (praetud, serveeritakse soojalt, vietn. k. chả giò) ja suverulle (serveeritakse külmalt, ei praeta, vietn. k. gỏi cuốn). Muster riispaberi pinnal tekib bambusmattidel kuivamisel. Enne kasutamist tuleb riispaberit pehmendada - selleks leota neid lehthaaval u. minut aega soojas vees, seejärel nõruta köögipaberil või käterätikul. Riispaberileht peab olema nõtke/painutatav, aga mitte vettinud! Aseta peale täidis ja keera tihedasti rulli. Veidi õhemat riispaberit kasutatakse kondiitritööstuses haprate küpsetiste küpsetamisel - nt küpsised pannakse enne küpsetamist riispaberilehele. Peale küpsetamist jääb riispaber küpsise põhja kinni ja süüakse koos paberiga.