Seda tumepruuni kibedavõitu vedelikku valmistas esimesena Riia apteeker Abraham Kuntse pea kolmsada aastat tagasi. Sisaldab suhkrut, palderjanijuurt, ingverijuurt, pärnaõisi, piparmünti, pomerantsi, tammekoort, koirohtu, ristikheina, muskaatpähklit, tilliseemneid, värsked vaarikad, kuivatet mustikad ja palju muud (24 põhikomponenti). Palsami valmistamise protsess ise on imelihtne. Peenestatud taimed valatakse lahjendatud piiritusega üle ja lastakse neil kuu aega seista. Seejärel lisatakse Peruu palsamiõli, konjakit, vaarikamahla ja põletatud suhkrut. Pärast seda filtreeritakse saadud vedelik ja valatakse keraamilistesse pudelitesse (palsam armastab pimedat). Palsami kangus on 45 kraadi. Kasutamine. Niisama pitsike, või lisa supilusikatäis palsamit nt tee- või kohvitassile. Palsamil on raviv toime - ta reguleerib seedimist ja ravib isegi haavandeid, jämesoolepõletikke jm kõhuhaigusi.