Sarapuupähklid on ainsad Eestis looduslikult kasvavad pähklid. Valmivad septembris - varem ei ole neil õiget maitse- ega toiteväärtust. Sarapuupähklid on kergelt mõrkja maitsega, mis pähklite röstimisel kaob.
Sisaldavad rohkelt eeterlikke õlisid, vitamiine (sh E, A, B - eriti B5 ja B6) ja mineraale (tsink, seleen).
Sarapuupähkleid tuleks hoida jahedas kuivas kohas ja mitte üle kolme kuu. Pikaajalisel säilitamisel pähklid rääsuvad ja nende maitseomadused halvenevad oluliselt.
Euroopa suurimad sarapuupähklitootjad on Türgi, Itaalia, Prantsusmaa, Hispaania, Kreeka, Küpros ja Venemaa.
Ingliskeelsed terminid 'filberts' & 'cobnuts' on kultiveeritud sarapuupähklid (vrdl hazelnuts). Pr. k. 'noisettes', hisp. k. 'avellanas'.