Klassikaline prantsuse roog, legendi kohaselt on autoriks Julius Caesari ihukokk. Koostisesse kuuluvad kana, seened, sibul, peekon või soolasealiha, ürdid ja punane vein. Autentne coq au vin peaks sisaldama muidugi hoopis vähemalt aastase kuke liha, samuti lisatakse Prantsusmaal kastmesse veidi kukeverd, mis kastme mustjaspunaseks värvib. Briti kokk Nigel Slater annab järmised soovitused: LIND: mida vanem, seda parem ja tugevamaitselisem kaste. Vabas looduses kasvanud lindudel on tugevamad kondid, mis annavad kastmele sügavama maitse. PUNAVEIN: puuviljaline Beaujolais sobib hästi, kuigi Burgundia veinid oleksid ideaalsed (kuigi liiga kallid). MAITSEAINED ja -TAIMED: Paksud väikesed prantsuse sibulad - ent
pärl- või väikesed
šalottsibulad sobivad ka. Ürtidest piisab värskest
aed-liivateest ja
loorberist. PEEKON: läbikasvanud ja rasvane. Viilutatud peekon ei sobi, sest see kas kõrbeb või laguneb küpsetamise ajal. Osta terve peekonitükk ja lõika see kuubikuteks -
pancetta sobib hästi. LISANDIKS: laiad nuudlid või aurutatud kartulid.