Kondenspiim

Kondenspiim on hästi säiliv piimakonserv, mida valmistatakse täispiimast osa vee väljaaurutamise teel vaakumaparaatides. Kaubastatakse 320-400-grammiste kogustena plekkpurkides ning väiksemates pappkarpides. On mõeldud kohvi, tee ja kakao valmistamiseks, ka kasutamiseks kondiitri-, kompveki- ja leivatööstuses. Suhkruta kondenspiim (ingl. k. 'evaporated milk') sisaldab vett 72,5-74,5% (tavaline piim 87,5%), rasva 7,8-8,6%. Sobib kohvi, kakao, supi, putrude, kastmete ja magustoitude valmistamiseks. Suhkruga kondenspiim (ingl. k. '(sweetened) condensed milk') sisaldab vett 26,5%, rasva 8,5%, suhkrut 43,5%, on kollaka värvusega ja ühtlase veniva konsistentsiga. Samal põhimõttel toodetakse ka kondenskakaod ja kondenskohvi. Need on valmisjoogid, mida pruugib lisada mõni lusikatäis keevale veele ja jook on valmis. Kõik need tooted on asendamatud jookide valmistamisel reisil ja matkal. Peale selle saab neid kasutada kodustes kookides ja magustoitudes.