Chorizo on üldnimetus sadadele erinevatele vürtsikatele seavorstidele, mis on eriti populaarsed Hispaanias. Võivad olla suitsutatud ja mitte, veiniga või mitte, suuresti erineb ka küüslaugukogus. Kindlasti on need aga sealihast ja sisaldavad küüslauku ning tšillipipart. 'Picante chorizo' on üks vürstikamaid. Väiksemad ja pehmemad chorizod tuleb enamasti enne serveerimist läbi keeta-praadida, ent on ka selliseid chorizosid, mida niisama 'toorelt' süüa võib. MEHHIKO CHORIZO valmistatakse värskest sealihast ning neid tuleb enne söömist kuumutada. HISPAANIA CHORIZO on aga suitsutatud sealihast paprikaga maitsestatud vürtsikas vorst ning enamasti ei tule neid enne söömist kuumtöötleda. Chorizod tuleks enne tarvitamist kestast välja võtta ning vorst tükeldada. PORTUGALI chourico/chouriço/chaurico on vürtsikas sealihavorst.