Suhkrusiirupit kasutatakse kõige enam jõulude ajal, kui seda lisatakse piparkoogitaigna hulka. Eestis müüakse DanSukkeri valmistatud heledat ja tumedat suhkrusiirupit (plastpudelites, a 750 g). DanSukker kirjutab: "Tume siirup on tume suhkrulahus, mis sisaldab suhkrupeedi ja suhkruroo lõhna-, värvi- ja mineraalaineid. Tugeva aroomi tõttu sobib toode hästi pajaroogadesse, küpsetistesse ja magustoitudesse, aga ka värvi ja maitse lisamiseks jookidesse. Hele suhkrusiirup on uus pehmemaitseline siirup, mis sobib magustoitude ning marjade kastmeks. Kasutades küpsetamisel traditsioonilise tumeda siirupi asemel heledat suhkrusiirupit saad tulemuseks ka heledama värvusega küpsetised. Nii tume kui hele suhkrusiirup lisavad head maitset nt. idamaistele roogadele. Siirupit tuleks säilitada toatemperatuuril, et vältida kristalliseerumist."