Salatitaimena kasvatatakse ainult 1-2aastase kultuurtaimena tuntud hariliku siguri teisendit - salatsigurit, mis on populaarne Prantsusmaa, Hollandis, Belgias ja Itaalias.
Salatsigurit tuleb hoida pimedas, muidu muutub sigur kibedaks. Külmikus säilib sigur 5-7 päeva, sügavkülmutamiseks ei sobi.
100-s grammis siguris on 95% vett, 1g valke, 0,1g rasva, 3,2g süsivesikuid ja 15kcal. Sisaldab foolhapet, kaaliumi, pantoteenhapet, C vitamiini ja tsinki.
Sigurile omistatakse toniseerivat, diureetilist, digestiivset (seedimist soodustavat) ja söögiisu suurendavat ning organismi puhastavat toimet.
Mida rohelisemad on salatsiguri otsad, seda mõrkjam sigur - kollased tipud on mahedama siguri tunnuseks. Kui salatsigur liiga mõrkjas tundub, siis võib seda esmalt keeta; keeduvesi tuleks ära visata.
Kulinaarses mõttes kasutame salatsiguri pealseid, aga salatsiguri juur sisaldab kuni 20% inuliini.
Katseta köögis: