Taldrikkõrvits ehk patisson on kiirekasvuline hariliku kõrvitsa teisend. Tihket viljaliha ümbritseb valge või kollane kest. Maitselt meenutab patisson artišokki. Nagu teistegi suvikõrvitsate puhul, tarvitatakse toiduks ainult noori 3-7-päevaseid pehmeid ja pehmekestalisi vilju, mis sobivad ka marineerimiseks. Vananedes muutub vili kõvaks ja maitsetuks. Koostiselt sarnaneb patisson kõrvitsaga ja veel enam kabatšokiga. Tema väärtus on hõrk mahe meeldiv maitse; vitamiine sisaldab vähe. Noored viljad pestakse, otsad lõigatakse ära. Koorida pole vaja. Patissonist valmistatakse magusat salatit nagu kõrvitsast või hapendatakse väikeseid patissone nagu kurki. Patissonist keedetakse piima-mannasuppi nagu kõrvitsast või lisatakse patsissonitükke aedviljasupile. Viimasel ajal on hakatud patissoni kutsuma ka UFO-kõrvitsaks.