Maroko köögis kasutatav maitseainesegu [رأس الحانوت] .
Koostis varieerub, sisaldades nii erinevaid afrodisiaake. Nii on kunagi kuulunud selle vürtsisegu koostisesse isegi mürgine hispaania kärbes (Lytta vesicatoria). Koostises võib olla isegi kuni 23 erinevat komponenti.
Võimalike ohutumate - ja tänapäevasemate - koostisainete hulka kuuluvad kubeebapipar, pikk pipar, must pipar, paradiisiterad, tšillipipar, mungapipar, muskaatpähkel, kaneel, nelk, kardemon ja isegi roosiõisi, nagu kõrvaloleval fotol näha:)
Nimi 'ras el hanout' tähendab tõlkes 'kaupluse pea/juht' ja viitab sellele, et vaid üks inimene vürtsipoes oskas maitseainesegu valmistada - vastavalt vajadusele ja ostja rahakoti paksusele.
Kui Sul ei ole ras el hanout maitseainesegu, siis võta võrdses koguses paprikat, koriandrit, ingverit ja näpuotsaga safranit - või lisa lihtsalt jahvatatud koriandrit.