Sega tainaained hoolega omavahel.
Täidise valmistamiseks kuumuta piim keemiseni. Lisa riivitud porgandid ning lase uuesti keema tõusta. Lisa riisihelbed ja keeda 4 minutit. Maitsesta soolaga.
Rulli samal ajal tainas õhukeseks ning lõika sellest umbes 25 tainaketast. Aseta igale tainatükile ports täidist ja näpista tainaservad kokku (nagu karjala pirukatel).
Küpseta 250-kraadise ahju allosas 15-20 minutit, kuni pirukad on kaunilt kuldsed.
Määri veel kuumadele pirukatele piima-või segu.
Retsept on Myllyn Paras Oy veebilehelt (Riisi-porkkanapiirakka), pildi tegi BirgitP.
Ülimalt lihtsad teha ning maitsevad suurepäraselt. Tegin alguses pool kogusest, aga kuna ahjust välja võtte oli pann kohe tühi, tegin ka teise poole :).
Imehead said, eriti ahjusoojalt.Ja päris lihtne oli valmistada ka.
Kuid kui pirukad veidi jahtusid, kuivas põhi liiga kõvaks. Teine asi, et täidist oli minu meelest retseptis rohkem kui pirukatele mahtus. Tegin täidisest pool kogust (plaanisin osa pirukatest teise täidisega), kuid isegi poolest kogusest jäi veidi üle.
Riisi-porgandipirukad
Klassikalised soome riisi-porgandipirukad (Karjala pirukad)