Röstitud peedid tahiinikastmega

Tahiinipasta kasutamine salatikastmetes on Liibanonis üsna tavaline. Sobib imekenasti mu suure lemmiku, peediga :)
Salatit serveeritakse soojalt!

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

800 g väiksemat sorti peete

Tahiinikaste:

3-4 sl tahiini seesamipastat

1-2 sidruni mahl

0.5-1 dl vett

1 küüslauguküüs

meresoola

2 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Pese peedid kenasti puhtaks, kuivata. Keera ühekaupa fooliumisse ning küpseta 200-kraadises ahjus 1-1,5 tundi, kuni peedid on küpsed.

Keera peedid fooliumist lahti ja koori kohe, kui käed kuumuse välja kannatavad. Lase veidi jahtuda, siis lõika õhukesteks, umbes 3 mm ratasteks. Laota viilud vaagnale, servad kohakuti.

Valmista tahiinikaste - pane tahiinipasta kaussi, sega vähehaaval juurde sidrunimahl ja vesi. (Segu esmalt pakseneb, siis muutub vedelamaks. Kogu vedelikku ei pruugi vaja minna!) Sega kastet, kuni see on hapukoore konsistentsiga. Siis sega juurde purustatud küüslauk, hakitud petersell ja maitesta soolaga.

Nirista kaste peediviiludele ja serveeri kohe.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR