Kõrvitsa-suitsujuustusupp

Kaneeli ja suitsujuustuga maitsestatud kõrvitsapüreesupp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g kõrvitsat

50 g võid

2 sl mett

näputäis kaneeli

3 kartulit

2 porgandit

5 dl vett

1.5 dl valget veini

250 g suitsujuustu või suitsumaitselist sulatatud juustu

1 dl 10% rõõska koort

Valmistamine

Kuumuta või potis maitseainete ja meega. Pane hulka kõrvitsa-, kartuli- ja porgandikuubikud, vein ning vesi ja hauta viljad pehmeks.

Püreesta ja sega hulka kohvikoor ning suitsujuust. Raputa peale värskelt jahvatatud pipart. Serveeri röstsaiaviiluga.

Retsept ajakirjast Naisteleht. Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 31.03.2010 08:25

Väga maitsev!

Pille
posted on 11.02.2016 15:17

zoozi on sellise pildi saatnud:

Meringue
postitatud 22.11.2010 22:26

Kui esialgu olin veidike skeptiline selle supi suhtes, siis lõpptulemus oli tõesti-tõesti maitsev. Meespoolele serveerisin koos krõbedaks praetud peekoni tükkidega ning suutsime kahekesi praktiliselt kogu selle neljale inimesele mõeldud portsu ära süüa. :)

Hexy
postitatud 06.12.2011 18:32

maitsev

Akaatsia
postitatud 15.09.2012 08:10

Mulle ja mehele meeldis väga, iapsed eriti meelsasti ei söönud

Pille
postitatud 28.10.2012 09:52

Sama, mis Akaatsia kirjutas. Mulle, mehele ja ämmale meeldis, lapsed miskipärast ei tahtnud. Ma valge veini asemel lisasin lihtsalt rohkem köögiviljapuljongit, kuna valget veini polnud käepärast. Garneeringuks oli mul krõbedaks praetud suitsupeekon.

Kokatädi
postitatud 18.11.2012 18:36

Lastele meeldis väga, kuna oli magus ja kaneeline, aga mees ei tahtnud suusissegi võtta. Lisasime krevette ka, need on päris toredad supi peal!

Marju
postitatud 22.10.2015 13:04

Meil sõid suppi kõik päris pisikestest juba päris edasijõudnuteni ja kõigile maitses hästi. Valget veini ei pannud. Ja praegu vaatan, et suitsujuustu panin ka poole vähem, ehk siis ilmselt tuli natuke mahedam variant.

Kaare
postitatud 11.02.2016 14:23

Maitsev supp nii kaneeli ja meega kui ka ilma. Sulatatud suitsujuust sulab ühtlasemalt ja kiiremini, samas sobib ka tavaline, näiteks riivitud kujul.

Kati Reintam
postitatud 08.10.2017 09:31

Nämma!

Nathalie Lamont
postitatud 10.10.2017 08:49

Armas...