Safrani-riisipuding

Pehme ja kuldne riisipuding, mis Iraanis kannab nime sholeh-zard ja Türgis zerde. Tunnistan, et olen retsepti suhkrukogust vähendanud pea kolmekordselt, aga eestlaste maitsemeele jaoks oleks see puding muidu liiga magus.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g basmati või muud pikateralist riisi

1.5 l vett

näpuotsaga soola

200 g suhkrut

2 tl safraniniidikesi

4 sl võid

3 sl roosivett

1 tl kardemoniseemneid

Kaunistuseks:

pistaatsiapähkleid

mandlilaaste

Valmistamine

Loputa riis hoolega jooksva vee all, siis nõruta. Pane potti, lisa vesi ja keeda tasasel tulel 30 minutit, sega aeg-ajalt. 

Lisa suhkur, safraniniidikesed, või, roosivesi ja kardemon ning keeda tasasel tulel veel umbes 30 minutit, kuni riis on täiesti pehme. 

Serveerimiseks tõsta riisipuding portsjonvormidesse või madalale vaagnale. Kaunista mandlilaastude, hakitud pistaatsiapähklite ja näiteks roosiõielehtedega. 

PS! Puding valmistatakse veega, mitte piimaga! Vegan-versiooni jaoks asenda või kookosrasvaga või jäta lihtsalt või välja. 

Loe veel:

Retsept ilmus raamatu "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" Pärsia peatükis; pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR