Pehme ja kuldne riisipuding, mis Iraanis kannab nime sholeh-zard ja Türgis zerde. Tunnistan, et olen retsepti suhkrukogust vähendanud pea kolmekordselt, aga eestlaste maitsemeele jaoks oleks see puding muidu liiga magus.
Loputa riis hoolega jooksva vee all, siis nõruta. Pane potti, lisa vesi ja keeda tasasel tulel 30 minutit, sega aeg-ajalt.
Lisa suhkur, safraniniidikesed, või, roosivesi ja kardemon ning keeda tasasel tulel veel umbes 30 minutit, kuni riis on täiesti pehme.
Serveerimiseks tõsta riisipuding portsjonvormidesse või madalale vaagnale. Kaunista mandlilaastude, hakitud pistaatsiapähklite ja näiteks roosiõielehtedega.
PS! Puding valmistatakse veega, mitte piimaga! Vegan-versiooni jaoks asenda või kookosrasvaga või jäta lihtsalt või välja.
Safrani-riisipuding
Pehme ja kuldne riisipuding, mis Iraanis kannab nime sholeh-zard ja Türgis zerde. Tunnistan, et olen retsepti suhkrukogust vähendanud pea kolmekordselt, aga eestlaste maitsemeele jaoks oleks see puding muidu liiga magus.