Tee spagetikõrvitsasse mõned noaga mõned torked. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes tund aega või kuni nuga üsna kergesti läbi spagetikõrvitsa koore läheb. Võta kõrvits ahjust välja, lase 10-15 minutit jahtuda.
Siis lõika spagetikõrvits pikkupidi pooleks, uurista välja seemned. Võta kahvel ning kaabi sellega piki kõrvitsat, nii et saad pikad peenikesed “kõrvitsaspagetid” - või siis vähemalt nuudlid :)
Kuumuta suur praepann, lisa või ja küüslauk ning prae segades mõõdukal kuumusel, kuni küüslauk on kergelt kuldne. Lisa petersell, sool ja kõrvitsaribad. Kuumuta pidevalt segades mõned minutid, siis lisa riivitud juust. Maitsesta parajaks ning serveeri.
Küpsetatud spagetikõrvits küüslaugu ja võiga
Spagetikõrvits (ingl. k. spaghetti squash) on kõrvitsaliik, mille viljaliha muutub pärast küpsemist spagetisarnasteks ribadeks.