Küpsetatud spagetikõrvits küüslaugu ja võiga

Spagetikõrvits (ingl. k. spaghetti squash) on kõrvitsaliik, mille viljaliha muutub pärast küpsemist spagetisarnasteks ribadeks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 väiksem spagetikõrvits

2 sl võid

3 hakitud küüslauguküünt

4-5 sl hakitud värsket peterselli

maitse järgi soola

5 sl riivitud Parmesani või muud kõvemat juustu

Valmistamine

Tee spagetikõrvitsasse mõned noaga mõned torked. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes tund aega või kuni nuga üsna kergesti läbi spagetikõrvitsa koore läheb. Võta kõrvits ahjust välja, lase 10-15 minutit jahtuda. 

Siis lõika spagetikõrvits pikkupidi pooleks, uurista välja seemned. Võta kahvel ning kaabi sellega piki kõrvitsat, nii et saad pikad peenikesed “kõrvitsaspagetid” - või siis vähemalt nuudlid :)

Kuumuta suur praepann, lisa või ja küüslauk ning prae segades mõõdukal kuumusel, kuni küüslauk on kergelt kuldne. Lisa petersell, sool ja kõrvitsaribad. Kuumuta pidevalt segades mõned minutid, siis lisa riivitud juust. Maitsesta parajaks ning serveeri. 

Loe veel:

Mugandatud Steamy Kitchen blogist. Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Katrin
postitatud 22.08.2010 22:40

Tere Ja kuidas soovitate seda valmistada? Tänan

Lumehelbeke
postitatud 02.03.2016 21:34

Minul tulidki nuudlid välja. Üllatavalt maitsev oli, meesperele ka meeldis. Jätan selle retsepti meelde ja kindlasti kordan.