Küpsetatud spagetikõrvits pesto ja juustuga

Spagetikõrvits (ingl. k. spaghetti squash) on kõrvitsaliik, mille viljaliha muutub pärast küpsemist spagetisarnasteks ribadeks.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 väiksem spagetikõrvits

2 sl oliiviõli

3 sl basiilikupestot

kuivatatud või värskeid Itaalia ürte

100 g riivitud Parmesani või muud kõvemat juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Tee spagetikõrvitsasse mõned noaga mõned torked. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes tund aega või kuni nuga üsna kergesti läbi spagetikõrvitsa koore läheb. Võta kõrvits ahjust välja, lase 10-15 minutit jahtuda. 

Siis lõika spagetikõrvits pikkupidi pooleks, uurista välja seemned. Võta kahvel ning kaabi sellega piki kõrvitsat, nii et saad pikad peenikesed “kõrvitsaspagetid” - või siis vähemalt nuudlid :)

Pane paar supilusikatäit riivjuustu kõrvale, sega ülejäänud koos pestoga kõrvitsaribade hulka. Tõsta kõrvitsasegu sobiva suurusega ahjuvormi, puista peale ülejäänud juust. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-30 minutit, kuni juust on kenasti sulanud ja kuldne. Serveeri kuumalt koos värske rohelise salatiga.

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Maris
postitatud 27.09.2016 14:57

See on imelihtsalt valmiv roog ja peale pesto teisi maitseid ei vajagi (maitseasi, muidugi). Mina jätan eraldi juustuga küpsetamise ära, sest riivitud juustu saab ilusti kõrvitsaga kokku segada. </br>Ja väiksemad spagetikõrvitsad valmivad alla tunni, nii et seda saab isegi tööpäevaõhtul valmistada.