1 väiksem spagetikõrvits
2 sl oliiviõli
3 sl basiilikupestot
kuivatatud või värskeid Itaalia ürte
100 g riivitud Parmesani või muud kõvemat juustu
soola ja musta pipart
Tee spagetikõrvitsasse mõned noaga mõned torked. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes tund aega või kuni nuga üsna kergesti läbi spagetikõrvitsa koore läheb. Võta kõrvits ahjust välja, lase 10-15 minutit jahtuda.
Siis lõika spagetikõrvits pikkupidi pooleks, uurista välja seemned. Võta kahvel ning kaabi sellega piki kõrvitsat, nii et saad pikad peenikesed “kõrvitsaspagetid” - või siis vähemalt nuudlid :)
Pane paar supilusikatäit riivjuustu kõrvale, sega ülejäänud koos pestoga kõrvitsaribade hulka. Tõsta kõrvitsasegu sobiva suurusega ahjuvormi, puista peale ülejäänud juust.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-30 minutit, kuni juust on kenasti sulanud ja kuldne. Serveeri kuumalt koos värske rohelise salatiga.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
See on imelihtsalt valmiv roog ja peale pesto teisi maitseid ei vajagi (maitseasi, muidugi). Mina jätan eraldi juustuga küpsetamise ära, sest riivitud juustu saab ilusti kõrvitsaga kokku segada. </br>Ja väiksemad spagetikõrvitsad valmivad alla tunni, nii et seda saab isegi tööpäevaõhtul valmistada.
Küpsetatud spagetikõrvits pesto ja juustuga
Spagetikõrvits (ingl. k. spaghetti squash) on kõrvitsaliik, mille viljaliha muutub pärast küpsemist spagetisarnasteks ribadeks.