Üksi on hirss pisut igav, porgandi lisamine teeb hirsipudru põnevamaks. Roog sobib ka veganitele.
7.5 dl külma vett
2 porgandit
2.5 dl hirssi (u 200 g)
1 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
soovi korral ka peterselli
Loputa hirss hoolikalt külma jooksva vee all läbi.
Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga. Pane porgandid ja vesi potti, kuumuta keemiseni.
Lisa hirss, õli ja maitseained. Kuumuta uuesti keemiseni, siis alanda kuumus miinimumini, kata pott kaanega ja hauta 15 minutit.
Tõsta pott tulelt, lase veel 5 minutit haududa.
Sega puder kahvliga kohevamaks, soovi korral sega juurde peeneks hakitud peterselli. Serveeri kohe. Retsept on Marika Blossfeldti raamatust "Looduslik toit: täisväärtuslik elu" (OÜ Essential Nourishment, 2009), veidi mugandatud.
Tulemus normaalne, kuigi tavaline hirsipuder võiga maitseb mulle rohkem.
Hirsipuder porganditega
Üksi on hirss pisut igav, porgandi lisamine teeb hirsipudru põnevamaks. Roog sobib ka veganitele.