Hirsipuder porganditega

Üksi on hirss pisut igav, porgandi lisamine teeb hirsipudru põnevamaks. Roog sobib ka veganitele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

7.5 dl külma vett

2 porgandit

2.5 dl hirssi (u 200 g)

1 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

soovi korral ka peterselli

Valmistamine

Loputa hirss hoolikalt külma jooksva vee all läbi. 

Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga. Pane porgandid ja vesi potti, kuumuta keemiseni.

Lisa hirss, õli ja maitseained. Kuumuta uuesti keemiseni, siis alanda kuumus miinimumini, kata pott kaanega ja hauta 15 minutit.

Tõsta pott tulelt, lase veel 5 minutit haududa. 

Sega puder kahvliga kohevamaks, soovi korral sega juurde peeneks hakitud peterselli. Serveeri kohe.

Retsept on Marika Blossfeldti raamatust "Looduslik toit: täisväärtuslik elu" (OÜ Essential Nourishment, 2009), veidi mugandatud.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 17.09.2010 14:49

Tulemus normaalne, kuigi tavaline hirsipuder võiga maitseb mulle rohkem.