Ühepajatoit suitsukoodiga

Suurte tükkidega ja suitsutatud seakoodiga ühepajatoit on ideaalne talvine roog. Sobib hästi ka vastlalauale!

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg suitsukooti (nt Maks&Moorits lepasuitsukooti)

1,5 l vett

1 väiksem kaalikas (u 500 g)

3-4 porgandit (u 400 g)

pool kapsapead (u 500 g)

soovi korral loorberit

6 kartulit (u 400 g)

peotäis külmutatud rohelisi herneid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Tõsta suitsukoot või -koodid külma vette, lisa veidi soola. Kuumuta keemiseni ja keeda vaiksel tulel 1,5 tundi. Riisu hoolikalt pinnale tekkiv vaht.  

Lisa tükeldatud kaalikas, porgandid ja kapsas, soovi korral ka loorberileht. Keeda 20 minutit. 

Siis lisa pikuti poolitatud kooritud kartulid ja keeda veel 15-20 minutit, kuni kartulid on pehmed. Viis minutit enne keetmise lõppu lisa herned. Timmi maitse soola-pipraga parajaks.

Tükelda suitsukoodiliha ja paku koos köögiviljadega ning rohke leemega ülevalatult. 

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 06.02.2019 17:46

Suitsukoodi leem annab mõnusa maitse ka köögiviljadele, lihtne talvine toit ja maitseb suurepäraselt.

Marje Kessel
postitatud 07.02.2019 10:49

Minu lemmik, just suurte tükkidena!