Tõsta suitsukoot või -koodid külma vette, lisa veidi soola. Kuumuta keemiseni ja keeda vaiksel tulel 1,5 tundi. Riisu hoolikalt pinnale tekkiv vaht.
Lisa tükeldatud kaalikas, porgandid ja kapsas, soovi korral ka loorberileht. Keeda 20 minutit.
Siis lisa pikuti poolitatud kooritud kartulid ja keeda veel 15-20 minutit, kuni kartulid on pehmed. Viis minutit enne keetmise lõppu lisa herned. Timmi maitse soola-pipraga parajaks.
Tükelda suitsukoodiliha ja paku koos köögiviljadega ning rohke leemega ülevalatult.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Ühepajatoit suitsukoodiga
Suurte tükkidega ja suitsutatud seakoodiga ühepajatoit on ideaalne talvine roog. Sobib hästi ka vastlalauale!