Vürtsikas tomatikaste, mida serveeritakse üleküpsetatud tortiljarullide e. enchiladas juurde.
1 sl rapsi- või muud õli
1 hakitud (punane) sibul
0.5 tl soola
1-2 sl tšillipulbrit
3 purustatud küüslauguküünt
2 tl vürtsköömneid
2 tl suhkrut
näputäis Cayenne'i pipart
4 dl purustatud konservitud tomatit
1 dl vett
Kuumuta paksupõhjalises potis õli. Lisa hakitud sibul ja sool ning prae aeg-ajalt segades 5-6 minutit, kuni sibul pehmenema hakkab.
Lisa tšillipulber, hakitud küüslauk, uhmris peenestatud vürtsköömned, suhkur ning Cayenne'i pipar. Sega umbes minuti jagu.
Lisa purustatud tomat ning veidi vett (umbes detsiliitrijagu - kasuta nt tomatikonservipurgi "loputusvett").
Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase kastmel tasasel tulel 15-20 minutit podiseda, kuni kaste on veidi paksenenud.
Soovi korral maitsesta soola-pipraga.
Enchilada-kaste
Vürtsikas tomatikaste, mida serveeritakse üleküpsetatud tortiljarullide e. enchiladas juurde.