Kirsimoos kaneeliga

Moosisuhkruga valmistatud keedis, mis nõuab suurepärase värvi ja meki säilitamiseks vähest keetmisaega. Sobib nii soolaste juustude kui ka saiaga.

Kogus
1 kg
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kividest puhastatud kirsse

1 kaneelikoort

2 sidruni mahl ja riivitud koor

1.5 dl vett

500 g moosisuhkrut

Valmistamine

Haki kolmandik kirsse jämedalt.

Pane kõik kirsid potti koos pooleks murtud kaneelikangi, sidrunimahla ja riivitud sidrunikoore ning 1.5 dl veega. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning kuumuta aeg-ajalt segades 20 minutit, kuni kirsid on pehmed.

Lisa suhkur ja sega sulamiseni. Siis tõsta temperatuuri ning keeda moosi tugeval tulel 4-5 minutit.

Jaota moos väikestesse kuumadesse steriliseeritud purkidesse.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food. Pildi tegi HEXY.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 16.09.2010 15:58

Jällegi üks huvitav ja hea kirsimoos