180 g võid
2 suurt muna
180 g suhkrut
250 g nisujahu (u 4 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
2 dl keefirit või hapupiima
300 g värskeid või külmutatud vaarikaid
100 g kookoshelbeid
Sulata või, lase jahtuda. Jahtunud sulavõi hulka sega keefir. Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Sega kuivained omavahel.
Sega munavahu hulka keefiri-sulavõi segu, kuivainesegu ning viimasena vaarikad* ja kookoshelbed.
Kalla tainas võitatud ja küpsetuspaberiga kaetud suuremasse keeksivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni keeks on kerkinud ja kuldpruuniks küpsenud (kontrolli keeksi küpsust puutikuga).
Lase enne serveerimist jahtuda - siis saad kenamad viilud lõigata.
Nami-Nami Pille retsept, pildi tegi Juta Kübarsepp.
No see oli ikka superhea keeks. Ei mäletagi, millal nii head oleks saanud. Väga, väga maitsev, Pille :)
Tegin seda keefiri-kookose-vaarika keeksi. Aga mul on vist tõesti midagi viga, sest et täiesti tavaline keeks on ja ei midagi nii erilist :)
Ja mulle kohe väga maitseb.Tegin eile jälle:)
Tõesti hea keeks on, mõnusalt hapukas ja mahlane:)
Hästi mõnus mahlane ja parajalt hapukas keeks. Seda teen kindlasti teinekordki.
Tegin seda keeksi gluteenivabalt, asendades nisujahu otse Schär jahusegu ja gluteenivaba kaerajahuga. </br>Täitsa lõpp kui hea see keeks on! Soovitan kõigile! :)
Ei vaidle vastu. Tõepoolest sööjatele väga meeldis :)
Proovisin järgi, sõime kohe soojalt, tunda oli vaarikaid, tunda oli kookosehelbeid, midagi polnud liiast.
Kookose-vaarikakeeks
Olude sunnil (kapis oli keefirit ja vaarikaid, vaja oli teha keeksi) sündis selline maitsev keeks, mis sööjatele väga meeldis.