Tatar porrulauguga

Kiire roog keedetud tatrast - imehea võimalus tatraülejääkide kasutamiseks. Kui päris aus olla, siis lihtsalt hea vabandus tatra keetmiseks :) 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2-3 sl õli praadimiseks

1 suur porru

400 g keedetud tatratangu

3 sl sojakastet

Valmistamine

Lõika porru pikuti pooleks, vajadusel loputa mullast puhtaks. Lõika õhukesteks viiludeks. 

Kuumuta vokk- või suurel praepannil õli. Lisa porru, prae tasasel tulel minut aega segades. 

Tõsta kuumust, lisa keedetud tatar ja sojakaste ning prae segades, kuni roog on kenasti kuum. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega tamari-sojakastet.

Retsept on mugandatud 100 rooga sarja raamatust "Wok-toidud" (2002, Lia Virkus, Angeelika Kang, Harri Ilves).

LISA KOMMENTAAR

Aari
postitatud 12.02.2010 15:30

Väga kosutav eine, lisasin maitse rikastamiseks porruga koos pannile veel ühe tükeldatud tomati ja küüslauguküüne.

Aniitram
postitatud 16.08.2010 17:40

Väga hea viis eelmisest päevast üle jäänud tatra praadimiseks. Mees oli väga rahul.

Pellenovelle
postitatud 01.10.2012 11:51

Väga popp argiroog, mida tuunida igasugu eelmise päeva meeldivate ülejääkidega ja vajadusel kaunistada hõrgumate paladega (kuiv. tomatid näiteks) ja serveerida ka külma salatina. Ma ise panen vist soja rohkem (nii et väga kergelt maitses tunda).

Pille
postitatud 02.11.2012 18:32

Väga lihtne ja mõnus õhtusöök, teen kindlasti teinekordki, kui keedetud tatart alles jääb!

misst
postitatud 25.04.2013 18:58

Praadisin porruga koos ka ühe paprika ning lisasin nati tilli lõpus ja igati hea jäi. Väga meeldis just tatra ja sojakastme maitsekooslus.