Läätse-köögiviljahautis

Tegin ühel talveõhtul lihtsat köögiviljahautist, kuhu lisasin punaseid läätsesid. Sai väga maitsev ja panen "retseptiidee" siia kirja. Teen peagi uuesti, siis kaalun-mõõdan koguseid juba täpsemalt. Tervislik ja kerge seedida.
Kasuta kindlasti just punaseid läätsi - need jäävad hautades kõige pehmememad.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

praadimiseks õli

3 suurt porgandit

1 suvikõrvits

250 g karp värskeid pruune šampinjone

70 g pakike kontsentreeritud tomatipastat

1 dl punaseid läätsesid

soola ja musta pipart

vett

värsket maitserohelist (basiilik, tüümian, petersell, koriander)

Valmistamine

Koori porgandid ja lõika 1 cm seibideks. Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa porgandid ja prae paar minutit.
Lisa hakitud sibul ja prae veel paar minutit.
Lõika suvikõrvits pikuti pooleks ja seejärel samuti 1 cm viiludeks. Lisa potti.
Lisa šampinjonid (vajadusel lõika väiksemateks tükkideks) ja prae minut aega.
Lisa tomatipasta, sega ja kuumuta läbi. Maitsesta soola-pipraga.
Lisa pestud läätsed, siis kalla peale nii palju vett, et köögiviljad oleksid napilt kaetud.
Lase ilma kaaneta potis 15-20 minutit haududa, kuni porgandid ja läätsed on pehmed ning leem veidi paksenenud.
Serveeri soojalt või leigelt. Peale puista hakitud värskeid ürte.

LISA KOMMENTAAR

Silja
postitatud 15.09.2011 08:43

Päris hea, aga minu jaoks oli miski puudu. Äkki miskit maitseainesegu iseloomu andmiseks katsetada.