praadimiseks õli
3 suurt porgandit
250 g karp värskeid pruune šampinjone
70 g pakike kontsentreeritud tomatipastat
1 dl punaseid läätsesid
soola ja musta pipart
vett
värsket maitserohelist (basiilik, tüümian, petersell, koriander)
Koori porgandid ja lõika 1 cm seibideks. Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa porgandid ja prae paar minutit.
Lisa hakitud sibul ja prae veel paar minutit.
Lõika suvikõrvits pikuti pooleks ja seejärel samuti 1 cm viiludeks. Lisa potti.
Lisa šampinjonid (vajadusel lõika väiksemateks tükkideks) ja prae minut aega.
Lisa tomatipasta, sega ja kuumuta läbi. Maitsesta soola-pipraga.
Lisa pestud läätsed, siis kalla peale nii palju vett, et köögiviljad oleksid napilt kaetud.
Lase ilma kaaneta potis 15-20 minutit haududa, kuni porgandid ja läätsed on pehmed ning leem veidi paksenenud.
Serveeri soojalt või leigelt. Peale puista hakitud värskeid ürte.
Päris hea, aga minu jaoks oli miski puudu. Äkki miskit maitseainesegu iseloomu andmiseks katsetada.
Läätse-köögiviljahautis
Tegin ühel talveõhtul lihtsat köögiviljahautist, kuhu lisasin punaseid läätsesid. Sai väga maitsev ja panen "retseptiidee" siia kirja. Teen peagi uuesti, siis kaalun-mõõdan koguseid juba täpsemalt. Tervislik ja kerge seedida.
Kasuta kindlasti just punaseid läätsi - need jäävad hautades kõige pehmememad.