Pommuvorm seente ja suvikõrvitsaga

Kerge ja maitsev köögiviljavorm, kus grillitud pommu e. baklažaan annab mõnusalt suitsuse meki. Kui Sa seeni ei armasta, võid need välja jätta või asendada nt lihapallikestega. Soovitan kasutada just kooritud tomatite konservi, mitte purustatud tomateid - roa tekstuur jääb mõnusam.
Muide, roog on väga maitsev nii soojalt kui ka leigelt. Kõrvale sobib pakkuda krõbedakoorelist nisuleiba.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g purk konservitud kooritud tomateid (mitte purustatud!)

2 keskmise suurusega pommut e. baklažaani

2 suvikõrvitsat (rullkõrvitsat)

250 g karp värskeid pruune šampinjone

õli

soola ja musta pipart

värsket basiilikut

150 g viilutatud kitsejuustu või mozzarella juustu

Valmistamine

Võta ahjuvorm, kalla sellesse tomatikonservi vedelik*.

Lõika pestud pommu umbes 1 cm paksusteks viiludeks, pintselda viilud mõlemalt poolt kergelt õliga.

Kuumuta (grill)pann hästi tuliseks, aseta pommuviilud pannile ja prae mõlemalt poolt kuldpruuniks ja pehmeks (keera viilakaid aeg-ajalt ringi). Ära õli rohkem lisa! Tõsta praetud pommuviilud tomatimahlaga kaetud ahjuvormi.

Prae pannil ka suvikõrvitsaviilud ning puhastatud šampinjonid. Tõsta samuti ahjuvormi, peale laota poolitatud konservtomatid. Maitsesta soola-pipraga, laota peale (kitse)juustuviilud.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni juust on sulanud ja köögiviljad pehmed.

Võta ahjust välja, puista peale värsket basiilikut ja serveeri kohe või jahtunult.

NIpid ja soovitused:

  • Alternatiivina kalla vormi põhja üks 400g purk konservitud purustatud tomateid ning roa peale laota enne küpsetamist karbitäis pestud kirsstomateid.
LISA KOMMENTAAR