800 g purk konservitud kooritud tomateid (mitte purustatud!)
2 keskmise suurusega pommut e. baklažaani
2 suvikõrvitsat (rullkõrvitsat)
250 g karp värskeid pruune šampinjone
soola ja musta pipart
värsket basiilikut
150 g viilutatud kitsejuustu või mozzarella juustu
Võta ahjuvorm, kalla sellesse tomatikonservi vedelik*.
Lõika pestud pommu umbes 1 cm paksusteks viiludeks, pintselda viilud mõlemalt poolt kergelt õliga.
Kuumuta (grill)pann hästi tuliseks, aseta pommuviilud pannile ja prae mõlemalt poolt kuldpruuniks ja pehmeks (keera viilakaid aeg-ajalt ringi). Ära õli rohkem lisa! Tõsta praetud pommuviilud tomatimahlaga kaetud ahjuvormi.
Prae pannil ka suvikõrvitsaviilud ning puhastatud šampinjonid. Tõsta samuti ahjuvormi, peale laota poolitatud konservtomatid. Maitsesta soola-pipraga, laota peale (kitse)juustuviilud.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni juust on sulanud ja köögiviljad pehmed.
Võta ahjust välja, puista peale värsket basiilikut ja serveeri kohe või jahtunult.
Pommuvorm seente ja suvikõrvitsaga
Kerge ja maitsev köögiviljavorm, kus grillitud pommu e. baklažaan annab mõnusalt suitsuse meki. Kui Sa seeni ei armasta, võid need välja jätta või asendada nt lihapallikestega. Soovitan kasutada just kooritud tomatite konservi, mitte purustatud tomateid - roa tekstuur jääb mõnusam.
Muide, roog on väga maitsev nii soojalt kui ka leigelt. Kõrvale sobib pakkuda krõbedakoorelist nisuleiba.