Munalikööri tuleb hoida serveerimiseni külmkapis.
6 munakollast
200 g tuhksuhkrut
400 g purk suhkruga kondenspiima
5 dl viina
Hõõru munakollased tuhksuhkruga korralikult läbi, sega juurde kondenspiim ja kõige lõpuks viin.
Lase segul paar tundi kausi sees ja kaane all seista, et maitsed ühtlustuksid. Siis villi pudelisse. Retsept on raamatust "Väärt Eesti toidud: 377 retsepti rõõmu valmistamiseks" (Rahva Kokaraamat, autoriks Katrin Aumere Padiselt)
Viina peaks poole vähem panema - liköörile jäi viinamaitse juurde.
Minu meelest sai liiga vähe viina, ebameeldiv liköörimaitse käis muidu üle.
Kaua see säilib?
Kaua peab külmkapis seisma, ennem kui tarvitada võiks?
kas võib kasutada ka viskit?
Hea Tundmatu, eks siis tuleb viskimaitseline liköör.
Kasutan rummi hoopis ja tuleb parem kui viinaga.
Hele rumm sobib ka, aga selle retsepti puhul on kange alkoholi kogus liiga suur - klassikaliselt on see va 1/3.
Munaliköör
Munalikööri tuleb hoida serveerimiseni külmkapis.