Munaliköör

Munalikööri tuleb hoida serveerimiseni külmkapis.

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

6 munakollast

200 g tuhksuhkrut

400 g purk suhkruga kondenspiima

5 dl viina

Valmistamine

Hõõru munakollased tuhksuhkruga korralikult läbi, sega juurde kondenspiim ja kõige lõpuks viin.

Lase segul paar tundi kausi sees ja kaane all seista, et maitsed ühtlustuksid. Siis villi pudelisse.

Retsept on raamatust "Väärt Eesti toidud: 377 retsepti rõõmu valmistamiseks" (Rahva Kokaraamat, autoriks Katrin Aumere Padiselt)

LISA KOMMENTAAR

katsetaja
postitatud 07.11.2010 20:20

Viina peaks poole vähem panema - liköörile jäi viinamaitse juurde.

Andrus Kalamajast
postitatud 29.06.2012 17:27

Minu meelest sai liiga vähe viina, ebameeldiv liköörimaitse käis muidu üle.

uudishimulik
postitatud 30.11.2012 14:25

Kaua see säilib?

minna
postitatud 12.01.2013 14:09

Kaua peab külmkapis seisma, ennem kui tarvitada võiks?

Tundmatu
postitatud 19.12.2017 20:34

kas võib kasutada ka viskit?

Pille
postitatud 19.12.2017 21:51

Hea Tundmatu, eks siis tuleb viskimaitseline liköör.

Indrek
postitatud 28.12.2021 00:11

Kasutan rummi hoopis ja tuleb parem kui viinaga.

Juss
postitatud 03.12.2023 14:49

Hele rumm sobib ka, aga selle retsepti puhul on kange alkoholi kogus liiga suur - klassikaliselt on see va 1/3.