Kanasupp

Soovi korral eemalda kananahk enne kana tükeldamist, siis saad kergema supi.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kanakoiba

4 kanatiiba

2 l vett

pool kaalikat

2 porgandit

5 kartulit

peterselli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

hapukoort

Valmistamine

Puhasta kanatükid ja pane külma veega keema. Keeda nõrgal tulel ja koori vaht pidevalt pealt ära. Võta valmis kanatükid välja, eemalda liha luudelt ja tükelda.

Keeda kanapuljongis tükeldatud juurviljad. Maitsesta soola ja terapipraga. Veidi enne keetmise lõppu pane kanatükid uuesti sisse ja puista supile peale hakitud peterselli.

Söö lusikatäie hapukoorega.

Retsept on Kadri Krooni raamatust "Eesti memmede varjatud saladused. Retsepte minu lapsepõlvest" (2009). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

ML
postitatud 12.04.2010 10:51

Lihtne ja väga maitsev. Hakkan täna teist korda tegema :)

Kairit
postitatud 06.06.2010 15:33

Veidi lahja nagu jäi, lisaksin makarone/riisi ka juurde järgmisel korral.

kanake
postitatud 29.07.2011 12:16

Supp ise aus ja vahva. Kuid ei saa aru eriti kanatiibade kasutamise mõttest. Ajakulu ja töömahu seisukohalt oleks ainult koibade kasutamine kõige mõistlikum.

Raido
postitatud 16.08.2024 14:18

Õige

tiivad
postitatud 07.01.2015 00:42

Tiivad (kondid) annavad leemele maitset.

Hexy
postitatud 02.10.2017 17:57

Maitsev supp!

Maalt ja hobusega
postitatud 22.11.2018 14:56

Mõnus!

Tarmo
postitatud 01.02.2022 05:55

Tegin esimest korda kanasuppi ja selle retsepti järgi tuli see uskumatult hea välja :)

Pille
postitatud 04.09.2023 14:06

Imetore kuulda, Tarmo! Aitäh kommentaari eest.

Hanna
postitatud 29.10.2023 16:35

Alati tuleb supp selle retsepti järgi imehea. Aitäh!